Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ortam dinlemesine işadamlarından çözümler!

Geçen gün katıldığım TÜSİAD'ın kokteylinde dikkatimi çekti. İşadamlarının büyük bir kısmı cep telefonlarını artık özel kılıfların içinde taşıyor.
Kılıfın içine giren cep telefonunu aradığınız zaman kapsama alanı dışında çıkıyor. Cep telefonu ancak kılıftan çıkardığınız zaman çalmaya başlıyor. Bizzat ben de bir deneme yaptım, aynen söylediğim gibi oldu. Birkaç işadamıyla sohbet ettim ve genelde gördüm ki bu kılıfları ABD'den satın almışlar. iPhone için olan özellikle dikkatimi çekti. Böylesi yumuşak bir materyalin içine giren telefonun nasıl olup da kapsama dışına çıktığını aklım almadı doğrusu.
Bu kılıflar, ortam dinlemesinden işadamını kurtardığı gibi, cep telefonunun yaydığı düşünülen radyasyondan da etkilenmesinin önüne geçiyor. Özellikle cep telefonlarını ceketlerinin üst iç bölümündeki ceplerde taşıyanlar için son derece faydalı olacağını da düşünüyorum.
Ama tabii arananlar her istedikleri vakit aradıklarına ulaşamayacak.
Her neyse biliyorum ki bir çok işadamı otomobili için de bu tarz önlemler almaya başladı.
Herkes paranoya halinde. İşadamlarıyla konuşurken bu hisse kapıldım açıkçası ve üzüldüm. Başbakan Erdoğan'ın bile "Dinlendiğim ortaya çıktı" dediği bir ülkede yaşıyoruz neticede. Özgürce düşüncelerini konuşmaktan çekinir hale gelen insanların içine düştüğü mutsuzluk bu ülkeye neler yapacak kim bilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA