Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Onu bunu bırakın, kriz yılında 250 bin kişi Antalya'ya golfe gelmiş! Buna ne dersiniz?

Hani hep krizin olumsuz etkisinden şikâyet eden işadamlarının dertlerini dinliyoruz ya, geçen hafta arka arkaya krizde süper performans gösteren hikâyeler dinleyince şaşırdım elbette.
Önce çimento sektörünü temsilen Adnan İğnebekçili'den öğrendim ki özellikle Güneydoğu bölgesinde 2009'da talep durmadığı gibi yüzde 10 dolayında da artış göstermiş. Bu nedenle de Marmara Bölgesi'ndeki kayıpların izi silinmiş. Çimento inşaat sektörünün kötü bir yıl geçirmesine rağmen olumsuz bir yıl geçirmemiş, iç piyasa miktar olarak aynı kalmış ama Afrika gibi yeni ihracat pazarlarında artış sağladığı için bir dengenin içinde kalmayı başarmış.
Yüzü gülenler sadece çimento üretenler değil tabii ki.
Bambaşka bir konuya atlıyorum ve sözü Türkiye'nin hem gelecek vaat eden hem de turizm gelirini zıplatacak kadar büyük öneme sahip olan golf turizmine getiriyorum.
Hafta sonu Antalya'da National Golf Club ve Mineks Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna ile tanıştım ve bu kez de gördüm ki golf turizminde büyük ama gerçekten büyük bir kıpırdanma var. Sanıyorum bunda Göktuna gibi bu işe gönlünü veren ve kâr etmeyi ikinci planda tutan girişimcilerin büyük etkisi var. Mesela Bülent Göktuna geçen yıl ilk kez Türkiye'de Avrupa Şampiyonası Kadınlar Turnuvası (Turkish European Ladies Open) düzenlemiş, özellikle yabancı basının dikkatini Antalya'ya çekmişti. Bu yıl mayıs ayında ikincisini düzenliyor ve 250 bin euro olan birincilik ödülünü de kendi cebinden veriyor.
Geçen yıl Türkiye'ye golf oynamak için gelen turist sayısı 250 bini bulmuş. Üstelik bir önceki yıla göre de yüzde 12 artış olmuş. Bilenler bilir, normal turist ortalama bir tatilinde 500 euro harcarsa, golf oynayan turist 1700 euro gibi bir para harcar. Golf için gelenler iyi yerlerde kalmak, iyi şarap içmek, gurme yemek ister. İşte şimdi Antalya'da bunun arayışları var. Göktuna'dan öğreniyorum ki golfe olan ilgi öylesine artmış ki sıralar oluşmaya başlamış. Hatta düşünebiliyor musunuz bir hafta bekleyip, golf oynayamadan gidenler olmuş.
Hali hazırda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılmakta olan 8 golf sahası daha var. Mevcut 17 golf sahasıyla Türkiye, rakip ülkelerin önüne geçme hevesinde ama tabii ki golfe yatırım yapanlar, golf için gelenler arasında zenginlerin payının artmasını, bunun için de Antalya'nın tarifeli seferler için bir destinasyon haline gelmesini istiyor. Neyse ki, THY Paris gibi önemli yerlerden tarifeli seferlere başlamış.
Buradan THY yöneticilerine ileteyim. Özellikle Antalya'ya İsviçre'den golf için gelen turistler artıyormuş. Cenevre'den de direkt uçuş istiyorlar. Neticede golf oynayan turist charter seferlerde perişan olmak istemiyor. Seyahatinde de konfor arıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA