Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Philippe Starck'ın ne yapacağını görmek için projelerini dolaştık!

Önceki gün dünyanın en ünlü tasarımcılarından biri olan Philippe Starck'ın Miami'de tasarımını yaptığı otel ve residansları, Stark'ın tüm projelerinde birlikte çalıştığı ve kurucu ortağı olduğu Yoo'nun Tasarım Direktörü ve küçük ortağı Mark Davison ile birlikte dolaştık.
1600 dairenin inşaat öncesi satıldığını öğrendiğimiz Miami Brickell bunlardan ilkiydi. Jennifer Lopez gibi ünlülerin de bir daire sahibi olduğu residans ezber bozan türden yenilikler içeriyordu. 15'inci kat dev bir bahçeye, dev bir havuza ve yine dev bir şömineye ayrılmıştı. Biraz daha yukarılarda bir kat ise duvarları kütüphane kaplı olan sıradaşı tasarımı ile spa için ayrılmıştı. Starck demokratik bir kafa yapısına sahip. Tek odalı bir dairesi olanın da evi dışında geniş mekanlara sahip olması için projede spa, havuz, oturma salonları gibi alanlara çok büyük alanlar ayrılmıştı.
Bu arada öğrendik ki Starck'ın, İngiltere'de emlak sektörünün Miuccia Prada'sı olarak lanse edilen John Hitchcox ile birlikte kurduğu Yoo, dünyanın 27 ülkesinde 10 milyar dolarlık 25 bin daireyi portföyünde bulunduruyor ve hali hazırda tüm dünyada 57 projesi mevcut.
Peki bizim yolumuz Miami'de Philippe Starck'ın yeniden tasarladığı Hotel Delano'ya, South Beach Projesi'ne ve Miami Brickell'e neden düştü? Kuşkusuz bunun da bir sebebi var.
Küçük bir gazeteci grubuyla bu projeleri gezerken bizimle birlikte olan Türk yatırımcı Digicom'un Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit'ti. Her ne kadar iş dünyası Sabri Yiğit ismini teknoloji dünyasındaki yatırımlarıyla tanısa da Yiğit, bugüne kadar arsa alıp satarak gayrimenkul işinde hatırı sayılır bir yere gelmiş durumda.

6 yılda 1.5 milyar $!

Aylar önce de gayrimenkulde marka yaratmak gibi önemli bir iddiayla Yiğit'in şirketi Say Yapı ile Philippe Starck'ın ortak olduğu Yoo işbirliğine gitmişti. Üstelik de 6 yılda 1.5 milyar dolarlık yatırım yapmak gibi hatırı sayılır bir hedefle yola çıkmışlardı.
Şimdi İstanbul'da ilk projeleri görücüye çıkmaya hazır. İsmi Yooistanbul. 250 milyon dolarlık bir yatırımla yaklaşık 100 residans yapılacak ve 30 Eylül'de de Philippe Starck İstanbul'a gelerek bu projeyi tanıtacak.
Sabri Yiğit'in hedefi büyük. Türkiye'nin bu sektörden ihracat yapması gerektiğini düşünüyor ve nasıl ki dünyanın dört bir yanında yerleşim geliştirme projeleri yapan Yoo'nun imzasını taşıdığı evlere her ülkeden talep geliyorsa, Türkiye'de yapacakları projelere de dışarıdan talep gelmesini istiyor. Ama tabii öncelik Türk müşteriler. Miami'de Philippe Starck'ın imzasını taşıyan binaları gezmemizdeki amaç, Türkiye'de nasıl bir projenin hayata geçeceğine dair ipuçları bulmaktı. Anladığım o ki, emlak piyasasına büyük hareket getirecek, çok farklı isteklere cevap verecek, milyon dolarlık dairelerin yer alacağı sıra dışı bir proje daha geliştirildi. Üstelik bu kez imza herkesin peşinden koştuğu ama onun Sabri Yiğit'i seçtiği ünlü tasarımcı Philippe Starck. Yiğit projesini göstermek için Su Ada'yı tamamen kapatmış ve içine konsept evler dizayn etmiş. Projenin 2012'de tamamlanması bekleniyormuş.
Miami'de gezdiğimiz müthiş dairelerin fiyatlarını öğrenince çok şaşırdım. İstanbul'un belli semtlerinde sıradan bir daireyi satın almak için 250 bin doların yeterli olmadığını biliyoruz. Oysa Miami'de son üç yılda fiyatlar öylesine gerilemiş ki, ünlülerin oturduğu, müthiş yenilikler içeren içinde her türlü konforu barındıran rezidanslarda fiyatlar büyüklüklerine göre 250 bin dolar ile 700 bin dolar arasında değişiyor. Philippe Starck imzalı rezidanslardan söz ediyorum.
Bakalım ilerleyen günlerde İstanbul gibi büyük şehirlerde makul fiyatlara sahip güzel emlak projeleri karşımıza çıkmaya başlayacak mı?

Müthiş Türk kadını Deniz Hertz ve beyaz Porsche'si

Yurtdışındaki başarılı Türklerden biriyle de bu seyahat esnasında tanıştım. İsmi Deniz Hertz. Almanya'da dünyaya gelmiş. Hamburg Üniversitesi'nde Japon dili ve kültürü üzerine master yapmış. Sonra da lüks markaların satış ve pazarlaması alanında koçluk eğitimi almış. Hertz'in iyi derecede konuştuğu Almanca, İngilizce, Rusça, İspanyolca ve Japonca'sı kadar sosyalliği ve aktifliği de ona sürekli yeni kapılar açmış. Lufthansa Hava Yolları, Öger Tur, Magic Life'daki deneyimlerinin ardından Cape Town'da Bela Ev'de satış ve pazarlama müdürlüğünü yürütmüş. Sonra da Formula 1'in organizasyon şirketinde yöneticilik yapmış. Yoo ekibine 2005 yılında katılmış ve İstanbul projesi ortaya çıkınca da Yooistanbul'un satış ve pazarlama müdürü olmuş. Hamburg'da bir Porsche kullanıyor ama Yooistanbul'da müşterileri projeye götürmesi önemli bir iş olduğundan Sabri Yiğit, 'beyaz' bir Porsche siparişini şimdiden vermiş. Öyle görünüyor ki lüks yeni tanımını yapacak ve proje için hiçbir şey esirgenmeyecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA