Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

F1 lastiği üretecek teknoloji var bu memlekette!

Sanırım Türk Pirelli Lastikleri Türkiye'deki 50'nci yılını, sadece Türkiye'de üreteceğini tüm dünyaya açıkladığı ve teknolojinin son derece önemli olduğu için İzmit fabrikasını şimdiden yıldız yapan, Formula 1 lastikleriyle kutluyor.
Önceki akşam Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ar ve Murahhas Aza Andrea Pirondini'nin birlikte verdikleri davette, 20 küsür yıl önce Türkiye'de çalışan ve yaşayan Pirelli ailesinden Alberto Pirelli ve oğlu Nicola Pirelli ile tanıştım. Alberto Pirelli, Türkiye'deki iş ortamından öyle çok şey öğrenmiş ki, oğlu da deneyim kazansın diye Nicola'yı Türkiye'ye göndermiş. İstanbul'da yaşamaya başlayan Nicola, Türkiye'de olmaktan çok mutlu. "Milano'yu özlemiyor musun" diyorum, o bana İstanbul'un büyüleyici güzelliğinden söz ediyor. Aldığım bilgilere göre, Alberto Pirelli'nin şu anda Pirelli'deki hissesi yüzde 2 gibi çok düşük bir düzeyde. Ama tabii Pirelli ailesinin Pirelli şirketi içindeki önemi büyük. Nicola Pirelli, Pirelli'nin Formula 1'in lastiklerini üretecek olan İzmit'teki fabrikasında işin inceliklerini öğrenecek.
Geceden küçük bir not vermem gerekirse, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Akbank Caz Festivali'nin açılışına katıldıktan sonra Çırağan Sarayı'na geldi. "E ben de bu 50 yılın 32'sinde vardım" diyen Güler Sabancı, 15 yıl Türk Pirelli'nin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Bülent Eczacıbaşı, Pirelli Grubu Dünya Başkanı Marco Tronchetti Provera ve Bakan Egemen Bağış aynı masayı paylaştı. Sezen Aksu'nun yabancı müzisyenlerden oluşan ve Fahir Atakoğlu'nun yönettiği orkestrayla verdiği mini konser müthişti. Provera bile Sezen Aksu teşekkür ederken uzun uzun ayakta alkışladı.

Aksu'nun Peter Pan'ı
İtalya'nın yere göğe koyamadığı Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in Serseri Mayınlar isimli son filminden kareler gösterilirken, Sezen Aksu'nun Özpetek'in yanına gidip film şarkısını seslendirdiğinde bütün İtalyanlar mest oldu. Aksu her ne kadar İtalyanlar'ı göz ardı edip sadece Türkçe konuşsa da şarkılarıyla herkesi etkisi altına almayı başardı. En çok Aksu'nun Ferzan Özpetek'e, "Onun içindeki çocuk hiç büyümez. İçinde bir Peter Pan var Ferzan'ın" cümlesi hoşuma gitti

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA