Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

En hızlı Türkiye'de büyüyünce dünya başkanı soluğu İstanbul'da aldı!

Dün sabah yine bir şirketin 'dünya başkanı' ile buluştuk ve yine Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunun ve bu nedenle de dünyada en hızlı büyüdükleri ülkenin Hindistan'dan sonra Türkiye olduğunun birinci ağızdan teyidini aldık.
Dünyanın pizza paket serviste bir numaralı, restoranda ise iki numaralı ismi Domino's Pizza'nın Dünya Başkanı J. Patrick Doyle'dan söz ediyorum. Geçen yıl Türkiye'de 59 yeni mağaza açıp mağaza sayısını 227'e, cirosunu da 220 milyon liraya çıkaran Domino's Pizza Türkiye, Domino's Pizza sistemi içinde en hızlı büyüyen şirket olmuş. Hal böyle olunca Dünya Başkanı Doyle, şirketin genel büyümesine en büyük katkıyı yapan ülkedeki gelişmeleri yerinde takip etmek için İstanbul'a gelmiş.
Domino's Pizza'nın Türkiye operasyonunun tamamını, 2010 yılında girişim sermayesi grubu Turkven satın almış ve iddialı da bir hedef konmuştu. 5 yılda 600 mağazaya ulaşılacaktı. Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga ve Doyle ile yaptığımız toplantıda, bu yıl sonunda 70 restoran daha açılacağını, cironun 300 milyon liraya çıkacağını ve 4 bin olan çalışan sayısının da 5 bin 400'e ulaşacağını öğrendik.
Hali hazırda Domino's Pizza, Türkiye'deki 1.5 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen kolay ulaşılabilir pazardan tek başına yüzde 10'luk bir pay alıyor. Pizza paket serviste ise yüzde 40'a ulaşan pazar payı ile lider konumunu koruyor.
Doyle, Türkiye'nin Domino's Pizza'nın en büyük 7'nci operasyonu olduğuna dikkat çekerken, 'Gelecek burada' diyor ve Türkiye'de büyüme ile ilgili planlarının agresif olduğunu söylüyor. Patrick Doyle, Türkiye'deki pizza fiyatlandırmasını muhafazakar tutmalarını da Türkiye ekonomisinin güçlü olmasına bağlıyor.
Bu arada Domino's Pizza Türkiye'de yeni çıkardığı sosun ardından ilk ayda 150 bin ekstra satış yapmış. Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, Türkiye'de yerel tatlarla yaptıkları pizzaların toplam satışların yüzde 85'ini oluşturduğunu söylüyor. Domino's Pizza, Türkiye'de pizzada kullandığı malzemeler için kurduğu fabrikaları Gaziantep'te açtığı yeni fabrikayla birlikte 4'e çıkarmış. Saranga, Anadolu'da özellikle Karadeniz ve Doğu bölgelerinde satış grafiğinin yükselmesine dikkat çekiyor. Bu arada Saranga'dan öğreniyoruz ki Türkiye'de pizza paket servisinde çalışan 20 motorcu pizza restoranı açarak milyon lira ciro yapar hale gelmiş. Hoş, Doyle'den, 4 bin 900 restoranın olduğu ABD'de, 1000 Domino's Pizza bayisinden 900'ünün pizza paket servisi yapan motor kuryesi olduğunu öğrenip daha da şaşırıyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA