Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sahir Erozan ve 50 liralık lahmacuna dair!

Kim ne derse desin bana göre Sahir Erozan, Türkiye'ye paralı turistleri çekerek, daha çok katma değer yaratmaya çalışan turizmciler arasında ön sıralarda yer alıyor. O nedenle günlerdir süren, Bodrum'daki otelinde 34 liraya lahmacun, 10 liraya da ayran sattığı için bir anda 50 liraya lahmacun satan adam haline dönüşüveren ve sadece bununla konuşulan Erozan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Daha doğrusu şöyle söyleyeyim. Madalyonun bir de öteki yüzü var ve yıllardır ekonomi gazeteciliği yapan, turizmcilerin hemen hepsiyle defalarca görüşmüş biri olarak demek istiyorum ki Sahir Erozan'ın turizm sektörüne ve Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkıyı acaba görmezden mi geliyoruz.
Her fırsatta herkes Bodrum'un bir İbiza olmasını söyleyip durmuyor mu? Antalya'nın fotokopi gibi birbirinin aynı, yan yana dizilmiş binlerce odalı otellerindeki 'her şey dahil' sisteminden turizmciler muzdarip değil mi ve bizzat onlar şikâyet etmiyor mu bu durumu? Hemen hemen hiç para harcamayan turistlerin ekonomiye bir katkı yapmadığını ama bir türlü gerçekten para harcayan, hatta teknesiyle gelip birkaç günü koylarda geçiren zengin turistlerle turizmin önünün açılacağı, sektörün ve bakanlığın önde gelen temsilcilerinin sürekli verdiği mesajlarda yer almıyor mu? Ee öyleyse şayet niye Sahir Erozan'ın otelinde konaklayanların yüzde 65'inin yabancı üstelik de zengin turist olduğundan kimse söz etmiyor? Oda fiyatlarını ortalama 600 eurolara çıkarmak istediklerini ben şahsen yıllardır turizm sektörüne yatırım yapanlardan dinliyorum. Duyuyorum ki Erozan'ın bu fiyatlara sattığı odalarda en çok ABD'li, İngiliz ve hatta Brezilyalı turistler kalıyor.
Yakın bir tarihte Erozan'ın otelinde konaklayan isimlerden biri 3.1 milyar dolarlık servetiyle dikkat çeken ve ABD'nin tanınmış hipermarket zincirlerinden Kmart ve Sears'ı içine alan Sears Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Eddie Lambert idi. Yolu Erozan'ın tesislerinden geçenler arasında dünya çelik imparatoru Hintli Lakshmi Mittal, Dream Works'un üç kurucusundan biri olan David Geffen gibi isimler var. Geçen hafta Bodrum'da, Sahir Erozan'ın tesisin e gelen ünlü model Bar Rafaeli'yi tekneyle gezdirdiği konuşulup duruyordu.
Yani diyeceğim şu ki, son olayda sadece lahmacunu görünce oradaki milyonlarca dolarlık yatırım ve karşılığında Türkiye'nin yapılan tanıtımı göz ardı edilmiş oluyor. Ve son bir not daha ekleyeyim ki gözlemlediğim kadarı ile son dönemde bu tesiste lahmacun satışlarında büyük bir artış var. Yani yiyen yemeye devam ediyor. Bu işler biraz da sahibinden meraklasına. Bodrum'da lahmacunun çok ama çok daha ucuza yenebileceği restoran sayısı da az değil bu arada. Yelpazenin geniş olmasında fayda var. İbiza olmak isteyen Bodrum'da bir tane de Maçakızı gibi bir yer olsun ama turistlerle dolsun taşsın ki ülke turizmi kazansın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA