Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

"Çocuklarımı İstanbul'a göndereceğim"

Katıldığım toplantıya mini konferans diyebilirim. Düzenleyen DLD yani Digital-Life-Design (Dijitalhayat- tasarım) kelimelerinin kısaltmasından oluşuyor. Denen o ki, DLD'nin düzenlediği toplantıların dünyanın en ilham verici, en dikkat çekici konferanslarından biri ama tabii yenilikler, dijital medya, bilim ve teknoloji alanında. İleri teknoloji, internet şirketlerinin kurucuları, başkanları her yıl önce bu konferansta buluşur, ardından da Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'na katılırlar.
İşte DLD'nin kurucularından Steffi Czerny, İstanbul Modern'de düzenledikleri toplantıda önce yaptıkları konferansların neden dikkat çektiğini kısacık anlattı ve sonra da İstanbul'un önemli bir metropol haline geldiğini ve çocuklarını İstanbul'a göndereceğini söyledi. Ardından da özellikle teknoloji ve internet alanında şirket kuran girişimcilerle dolu salona dönerek "DLD sizden öğrenmeye geldi" dedi.
Mehmet Ali Yalçındağ'ın yönetim kurulu başkanlığına gelmesinin ardından sanki ismini Türkiye'de daha çok duymaya başladığımız Rus arama motoru Yandex'in CEO'su Arkady Volozh ve Mozilla Başkanı Mitchell Baker'ın yaptıkları kısa konuşmaların etkileyici olduğunu söylemeliyim. Tabii bunda Markafoni'nin kurucu ortağı Sinan Afra'nın sorduğu soruların etkisi büyük. Turkcell CEO Süreyya Civil, ABD dönüşü Türkiye'de bulduğu teknolojik ortam ve 3G teknolojisiyle değişen hayatı güzel bir şekilde özetledi, hatta ABD'den daha hızlı bir internete sahip olduğumuzu söylemişti ki Yandex CEO Volozh, hızlı internet için Rusya'dan İstanbul'a geldiği günlere atıfta bulundu.
Toplantı sonrası Mehmet Ali Yalçındağ ile ayaküstü sohbet ederken öğrendik ki Yandex, Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi arama motoru olmuş. Yalçındağ o gün toplantıda yaşanan ilginç bir olayı da bizimle paylaştı. Yandex'e girip, "Türkiye'nin en büyük futbol takımı kim" diye sorunca Fenerbahçe yanıtı geliyormuş. "Biz de şaşırdık. Belli ki En büyük Fenerbahçe ile başlayan çok fazla cümle girilmiş yöneticileri ve taraftarları tarafından..." diyor Yalçındağ. Galatasaraylılar için pek de hoş bir durum değil ama sanıyorum yakında durumu tersine çevirmek için gerekli girişimlerde bulunurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA