Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kaşmir Ustası

Yıllar önceydi. Son projelerini konuşmak için o sırada yeni açılmış olan City's Alışveriş Merkezi içinde yeni mağazasında buluşmuştum Ayşen Zamanpur'la.
Silk&Cashmere konuşacaktık tabii ki. Heyecanla anlatmaya başlamıştı ki, durdu ve 'Biliyor musun ben her gün not alıyorum, durmadan yazıyorum. Hikayemi kitaplaştıracağım' dedi ve hayalindeki kitabı anlatmaya başladı.
O gün bugündür bekliyordum aslında Ayşen Zamanpur'dan 'Kaşmir Yolu'nu. Sonunda çıktı. Tanıdığım en girişimci, en yorulmaz, en mücadeleci kadınlardan biri Zamanpur.
Silk&Cashmere markasının ünü, başarısı sınırlarımızı çoktan aştı. Özellikle kadınlara girişimci olma yolunda müthiş güzel bir örnek oldu Zamanpur. Yaşar Kemal çok haklı. Ayşen Zamanpur bir 'kaşmir ustası' Kemal, Zamanpur'un kitabının arkasına şu cümleleri yazmış: "Türkiye tarih boyu bir ipek ülkesi olmuştur. Çok yakın arkadaşım, hatta kardeşim kaşmir ustası Ayşen, ipekle kaşmiri buluşturup İpek Yolu'nu 'Kaşmir Yolu' olarak yeniledi."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA