Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cunda'ya 12 rüzgâr türbini dikilmesin!

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer ve ekibinin hazırladığı Zeytin Hasat Günleri'nde bu yıl en çok sözü edilen iki aile Boyner ve Kürşat aileleri oldu.
Cem ve Ümit Boyner evlerindeki davette gösterdikleri incelikli ev sahiplikleriyle, Kürşat ailesi ise Kürşat Tarım'a ait zeytinyağı fabrikasında verdikleri ve tüm aile fertlerinin servis yaptığı 'Slow Food' yemeği ve üzerlerindeki 'Rest-Cunda rüzgâr enerjisi istemiyor' yazılı tişörtleriyle konuşuldular.
Fatma ve Mustafa Kürşat,
Cem Boyner'in küçük kızı Emine ile evlenen oğulları Ali Kürşat ve kızları Zeynep Kürşat hep birlikte mutfaktaydılar ve Ayvalık'ın enfes otları ve balıklarıyla hazırladıkları yemekleri yine elleriyle servis yaptılar. Bu arada Slow- Food, hızlı yaşam nedeniyle yerel lezzetlerin kaybolmasına karşı başlatılan bir hareket ve tüm dünyada hızla yayılıyor.
Cunda'nın neden rüzgâr enerjisi istemediğine gelince. Aslında kimsenin rüzgâr enerjisine karşı olduğu falan yok adada. Ancak adaya dikilmesi planlanan 12 rüzgâr türbininin Cunda Adası Tabiat Parkı'nın ortasına yapılmasına tepki gösteriyor. Cunda'da sivil toplum kuruluşları ve halkı ellerinde pankartlar, üstlerinde 'rest' tişörtleriyle bu projenin karşısına dikilmiş durumda.

Ayvalıklı zeytinyağı üreticisi Fatma Kürşat ile çocukları Ali ve Zeynep Kürşat yeni tesislerinde.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA