Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

dDf'ye büyük ödül getiren 'mavi gece'

İstanbul Blue Night. Fikir Dream Design Factory'nin (dDF) kurucularından Arhan Kayar'a ait. Hizmet verdikleri MEY Grubu'nun lokal ürünü İstanblue Vodka'yı tanıtmak için proje hazırlaması gerektiğinde aklına ilk gelen şey mavi gece olur. dDF'nin ortaklarından Esra Ekmekçi, kendilerine büyük ödül kazandıran projenin nasıl ortaya çıktığını, Londra'ya ödül töreni için yaptığımız seyahatte anlatırken şu cümlesi dikkatimi çekti. "Galip Yorgancıoğlu ile Arhan'ın fikir görüşmesi 15 dakika sürmedi. Mavi gece fikri Arhan'dan çıktı ve Yorgancıoğlu da hemen kabul etti" dedi.
İlginç değil mi? Öyle uzun uzun proje hazırlamaya, patronu da ikna etmek için fazla teferruata gerek yok bazen. Arhan Kayar, Yorgancıoğlu'na, "İstanbul Blue Night yapalım, gece festivali yapalım ve her yeri maviyle aydınlatalım" diyor, fikir o dakika kabul görüyor.
Aranızda İstanbul Blue Night'ı hatırlayanlar mutlaka çıkacak. Çünkü bu yıl ikincisi şubat ayında yapılan mavi gecede, Kız Kulesi'nden, Galata Kulesi'ne, The Marmara'dan, Çiçek Pasajı'na ve Tünel Pasajı'na kadar birçok mekân mavi ışıkla aydınlatılmış ve toplamda 12 bin kişinin katıldığı gece festivali düzenlenmişti.
İşin ilginç yanı, sonrasında yapılan bir araştırmada, İstanbul Blue Night'ın ne olduğu sorulduğunda yüzde 88 gibi yüksek bir oranda votka cevabı alınmış.
Yani proje her yönüyle hem fikir sahibine hem de markanın sahibine memnuniyet yaratmış.
İşte bu proje yani İstanbul Blue Night, dünyanın en prestijli ve saygın içecek yarışmalarından biri olarak belirtilen International Spirits Challenge'da 'En İyi Entegre Pazarlama Kampanyası' dalında birincilik ödülünü bu projeyle dDf'ye kazandırdı.
Ödül gecesi Londra'da, dünyaca ünlü, tanınmış markaların projelerinin arasında üstelik yerel bir markayla Türkiye'nin de yer almasını görmek sevindiriciydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA