Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

1 milyon lira bağışladı Van bir okula kavuştu

Türk Eğitim Vakfı'na 1 milyon lira bağışlayarak Van'da deprem felaketinden sonra yıkılan bir okulun yeniden yapılmasını sağlayan İfakat Hemşire ile önceki akşam Ömer Koç'un verdiği yemekte tanıştım.
TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve yönetim kurulu vakfa bağış yapanları çok ama çok önemsiyor. Yani 'Vakfa bağış yapın ama gerisine karışmayın. Biz nerede istersek orada kullanalım sizin paranızı' diye bir anlayış hiç yok.
İfakat Hemşire, kuşkusuz hemşire maaşıyla biriktirmemiş bu 1 milyon lirayı. Emekli olduktan sonra ve aslında olmadan da önceki boş vakitlerinde özel hastalarına bakmış. Mesela bunların arasında Ömer Koç'un dedesi Koç Holding'in kurucusu merhum Vehbi Koç da bulunuyormuş. İfakat Hanım, 'Dedenize de hemşirelik yaptım. O zamanlar ayaklarından rahatsızdı ve fizik tedavisiyle ilgilendim' diyerek Ömer Koç'un da ilk kez duyduğu bu bilgiyi masada paylaştı bizimle.
Sohbetten anladık ki İfakat Hemşire, birçok varlıklı hastasıyla özel olarak ilgilenmiş ve işte bu işinden kazandığı her kuruşu da biriktirmiş.
Sonra da devletin çeşitli kurumları ve vakıflar dahil birçok kapıyı çalmış. İstediği bir okul ya da bir sağlık ocağının yapılmasını sağlamakmış. 'Ama bu biriktirdiğim ve bağışlamak istediğim paranın bizzat kullanıldığını görmek istedim. Bana hep sen parayı gönder dediler. Oysa ben görmek istiyordum ne yapılacağını ve sadece TEV'e güvendim' diyor.
Aslında bu güven de boşa çıkmamış. Yemekte öylesine heyecanlıydı. Çünkü dün Van'da TEV İfakat Yavuz İlk ve Orta Öğretim Okulu'nun ilk zilinin çalınmasına tanıklık edeceğini biliyordu. Deprem nedeniyle eğitimden uzak kalan 1700 öğrenci onun öncülük ettiği hayır vesilesiyle okullu oluyordu.
Her şeyin bu kadar hızlı olmasına Van Valisi Münir Karaloğlu'nun vakfın bir okul yaptırma isteği karşısında anında yer işaret etmesinin de büyük katkısı var. Ömer Koç'un İfakat Hemşire onuruna verdiği yemeğe o nedenle Karaloğlu da katılmıştı ancak başka bir toplantısı nedeniyle çok erken kalkınca Karaloğlu ile karşılaşamadım. TEV Genel Müdürü Yıldız Günay'ın yanı sıra Kaya Şener, Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ve TEV ile özdeşleşen bir isim olan Güsel Bilal da İfakat Yavuz'un okul sevincine ortak olmak için o akşam bir araya gelmişti.
Kuşkusuz 21 derslikli okul 1 milyon liraya mal olmamıştı. Toplamda 1.5 milyon lira harcanmıştı. Yani bir hayırseverin daha katkısı gerekiyordu. İşte bu gibi durumlarda TEV hem kendi bütçesinden hem de başka bir hayırseverin kapısını çalarak bir çözüm buluyor.

Arıburnu'ndan 200 bin $

Bu kez çalınan kapı Dalınç Arıburnu olmuş. Arıburnu'nu finansal piyasaları takip edenler çok yakından tanıyacak. Kendisi dünyanın önde gelen şirketlerinden Goldman Sachs'ın ortağı ve Londra'da çalışıyor. TEV kendisinden 200 bin dolar istediğinde hiç düşünmeden gönderiyor. İfakat Hemşire, yemek esnasında Dalınç Arıburnu'na da kendi adını taşıyan okula yaptığı katkı için teşekkür etti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA