Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Umut Burnundan Dolaşarak'

Önceki akşam güzel bir kalabalığın içinde buldum kendimi. Gazeteci, yazar, akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve bazı işinsanı dostları buluşturan isim, 2010'da aramızdan ayrılan Türkiye'nin önde gelen ressamlarından Ömer Uluç'tu.
Bir yıl önce yine akıllarda kalan güzel bir anma gecesi düzenleyen Ömer Uluç'un eşi yazar Vivet Kanetti Uluç ve Sanatatak isimli internet sitesinin sahibi Ayşegül Sönmez bu kez de Ömer Uluç'u ve ressamlık serüvenini anlatan bir kitapla karşımıza çıktı. Sanatatak Yayınevi'nin ilk kitabı olan kitabın ismine bayıldım. Ömer Uluç'un bir desenine verdiği ad kitabın kapağında: 'Umut Burnundan Dolaşarak'
Bugüne kadar Uluç'un verdiği söyleşilerin toplandığı kitap, ressamın 1950'lerden bu yana sanat ve düşünce üretiminin aldığı yollarla dolu. Ressam Uluç'u tanıma şansına ulaşamamış genç kuşaklar için nefis bir tanıtım gerçekten.
Aynı zamanda kitabın editörlüğünü de yapan Ayşegül Sönmez, kitabı hazırlarken Ömer Uluç'u duymaya devam ettiğini söylüyor. Vivet Kanetti Uluç'un açtığı yazı ve fotoğraf arşivinde dolaşan Sönmez, Uuç'un Afrika'daki günlerden, Paris'teki gecelerden, Tavanarası'ndaki atölyeden, New York'taki ertesi günden birikmiş anılarını gün yüzüne taşımış bu kitapla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA