Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kutman: Venedik Limanı son aşamada!

Global Liman İşletmeleri'nin halka arzıyla ilgili çalışmalara yoğunlaşan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'ın gündeminde sadece Global Liman İşletmeleri'nin halka arzı yok şu günlerde. Dünyanın önemli limanlarından biri olan Venedik Limanı'nı satın alma girişiminde de son aşamaya gelinmiş.
Barselona Limanı'nı
aldıktan sonra dünyanın hatırı sayılır liman işletmecisi haline gelen Global'in Venedik Limanı'ndaki şansının ne olduğunu, hazır Kutman'ı bulmuşken soruyorum. "Venedik zor bir yer. Transparan ve şeffaf olduğu takdirde yüzde 100 alırız bu limanı" diyor.
Kutman, 1 milyon 800 bin yolcusu olan Venedik'in kârlı bir liman olduğunu ve yolcu başına gelirin diğer limanlarla kıyaslandığında iki katına çıktığını söylüyor.
Global, Akdeniz çanağındaki birçok limanı daha portföyüne katmaya çalışıyor. Hali hazırda 8 limana sahip olan şirket, Venedik'in dışında Malta, Cagliari, Brindisi, Dubrovnik, Catania, Livorno ve Riga limanlarına da teklif vermiş durumda.

Elçiler uç beyleri gibi!

Mehmet Kutman, yurtdışına böylesine açılmışken önemli bir noktaya parmak basıyor. "Bazı ülkelerdeki büyükelçilerimiz uç beyleri gibi. İnanılmaz çalışıyorlar" diyerek, Malta ve Portekiz'deki Türkiye'nin üstelik de kadın büyükelçilerinden övgüyle söz ediyor. Kadınların iş hayatında erkekle eşit bir noktaya gelmelerinin ülke için ne kadar önemli olduğuna en güzel örneklerden birini böylece Kutman'dan duyuyorum. "Ben vatandaş Mehmet ya da Global olarak 1990'larda büyükelçilerimizin bir faydasını görmedim. Oysa şimdi ülke başbakanlarıyla randevu almamızda, ihaledeki sorunların çözümünde hep onlar yanımızda" diyor.
Mehmet Kutman, 2004'te kurulan Global Yatırım Holding'in toplam kaynaklarının 15 milyon dolar civarında olduğunu, bugün bakıldığında ise bilanço aktifinin 1.5 milyar doları geçtiğini söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA