Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Rahmi Koç'un nişan aldığı geceden izlenimler!

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a, Fransız hükümeti tarafından verilen en üst düzey nişan olan "Legion D'Honneur'un Fransız Sarayı'ndaki takdim töreniyle ilgili daveti aldığımda ilk gözüme çarpan tarih oldu. 9 Mart! Yani seçimlerin hemen ertesinde aldığım ilk önemli davetti ve iş dünyasından tanıdık pek çok simayı göreceğimi ve davette herkesin sadece biten seçimleri konuşacağını biliyordum.
Nitekim öyle oldu. Davette Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'ndan, Profilo Holding'in kurucusu Jak Kamhi'ye, Akkök Grubu'ndan Ömer Dinçkök'ten, TÜSİAD'ın eski başkanlarından Erkut Yücaoğlu'na kadar pek çok tanıdık isim vardı. Her ne kadar Fenerbahçe konusu açılınca gözlerinin içi gülse de seçim sonrası olasılıkları dinlemek için heyecanlanan bir diğer isim de Ali Koç'tu.
Rahmi Koç'un aldığı bu önemli ödüle, kendisinin ve akıcı Türkçesiyle herkesi hayran bırakan Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili'nin konuşmasına birazdan değineceğim. Ancak önce AK Parti'yi yüzde 41 ile birinci parti çıkarmasına rağmen tek başına iktidar yapmayan ve tüm partilere 'koalisyon' diyen sandık sonuçlarıyla ilgili yapılan yorumlara yer vermek istiyorum. Görünen o ki kimse Türkiye'nin istikrarı bozulsun, bir türlü anlaşamayan partiler yüzünden Türkiye'nin hükümetsiz kalmasını istemiyor.
Hele erken seçimi kimse ağzına bile almıyor! En çok konuşulan ve istenen senaryo ise AK Parti ile CHP'nin kuracağı koalisyon. AK Parti'nin içinde olmadığı bir koalisyon da genel kabul görmüyor, en çok oyu almış partinin hükümet dışı kalma senaryosunu kimse inandırıcı bulmuyor ve başarılı da olamayacağını düşünüyor. HDP'nin barajı geçmiş olması ise demokrasi için önemli bir gelişme olarak okunuyor.

Küresel Yelkenci!

Gelelim Rahmi Koç'un, "Bugün hayatımdaki müstesna akşamlardan birini daha yaşıyorum. Benden sonra torunlarımın da iftihar edeceği bu ödülü müzemde onurla teşhir edeceğim" dediği Fransız hükümetinin verdiği en prestijli nişana... Fransa Büyükelçisi Laurent Bili, törende yaptığı konuşmada, Koç Ailesi'nin sadece Türkiye'nin tarihi ve sınai kalkınması ile birlikte değil, aynı zamanda ülkenin düşünsel ve kültürel yükselişiyle de birlikte anıldığını söyledi.

AB üyeliğine göz kırpın!

Bili, Koç'un iki yıl boyunda dünyanın tüm denizlerini arşınlayan, beş kıta ve 50'nin üzerinde limanın keşfine çıkmasına atıfta bulunarak, "Rahmi Koç için yeni bir sözcük ürettim' dedi ve 'küresel yelkenci' (globe sailor) tanımını kullandı. Rahmi Koç ise yaptığı konuşmada, Fransa ile Türkiye arasındaki güzel ilişkilere atıf yapıp şöyle dedi: "Bugün Türkiye ile Fransa'nın ticaret hacmi 12 milyar euro. Türkiye'de bin 300 Fransız sermayeli şirket var. Gönül arzu eder ki bu işbirliği ve karşılıklı yatırımlar daha da büyüsün. Türkiye ile ilişkiler sıklaşsın ve Fransa Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne entegre olmasına göz kırpsın."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA