Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İç içe geçmiş ilginç bir girişimcilik öyküsü! Herkes kazanıyor!

Girişimci şirketlere yol gösterme, onları uluslararası ortamda önlerini açacak şirket ve kurumlarla tanıştırma ve fon bulmalarına yardımcı olma anlamında Endeavor kadar başarılısı yok.
Türkiye'de büyük şirket sahiplerinin de desteğiyle Endeavor müthiş bir yol aldı ve desteklediği şirketlerin nasıl başarılı olduğuna bir bir şahit olduk.
Sanırım şimdi sırada BuldumBuldum.com var. Ürdün'de 59'uncu kez Uluslararası Seçim Paneli düzenleyen Endeavor'un jürisi 5 yıl önce Güçlü Gökozan tarafından kurulan BuldumBuldum.com'u Endeavor Girişimci Şirketi seçti. Tüm dünyadan sadece 15 şirketin seçilebildiği düşünülecek olursa, BuldumBuldum.com'da jüri önemli bir ışık görmüşe benziyor.
Ali Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Özcan Tahincioğlu, Cansen Başaran Symes, Sina Afra, Emre Kurttepeli, Bülent Akgerman, Alp Saul gibi tanınmış isimlerin yönetim kurulunda yer aldığı, Murat Özyeğin'in başkanlık ve Didem Altop'un genel sekreterlik yaptığı Endeavor Türkiye'nin bana göre en büyük başarısı, yukarıda hepsini sayamadığım yönetim kurulu üyelerinin Endeavor'a gösterdiği tam zamanlı ilgi. Girişimcileri destekleyen bu önemli kuruluşun yönetim kurulu, bir anlamda sosyal sorumluluk için yaptıkları bu işe hep zaman ayırdı ve sahip çıktı.
BuldumBuldum.com'a gelince. İlginç bir hikâyesi var. Aslında işin içinde iç içe geçmiş iki girişimcilik öyküsü var. Şirkete iki kez önemli yatırım yapan başka bir girişimci isim var. Kız kardeşine ilginç, kimsede olmayan bir hediye bulmaya çalıştığı öğrencilik günlerinde online hediye sitesi kuran Güçlü Gökozan, doğru adımları atarak yatırımcı Hasan Aslanoba'nın dikkatini çekiyor. Aslanoba'nın kim olduğunu daha önce yazmıştım. Erikli Su'yu Nestle'ye sattıktan sonra bir dizi girişimcilik hikâyesine hayat veren, Tazedirekt. com gibi dikkat çeken yatırımlar yapan Hasan Aslanoba, Aslanoba Capital aracılığıyla da umut gördüğü, önemsediği şirketlere yatırım yapıyor. 2013 yılında BuldumBuldum.com'un yüzde 20'sini 5 milyon liraya satın almış, bir yıl sonra ise aynı şirkete yeni bir yatırım daha yaparak, şirkete 5.5 milyon lira gibi cansuyunun ötesinde yeni bir fon akışı da sağlamış.
BuldumBuldum.com, Türkiye'nin her yerine en hızlı gönderimi yapma iddiasında. Kişiye özel ürün ve hediye sitesi ama alışveriş merkezlerinde de şubesi var. Kurulduğu yıldan beri yüzde 200-300 büyümüş, 50 bin çeşitten fazla ürün seçeneği sunuyor ve şimdi de herkesin kendi mağazasını açmasına imkan veren Pazar Yeri'ni lanse etmiş. Bu yıl ürün çeşidini 1 milyona çıkararak cirosunu yüzde 200 artırmayı hedefliyor. İlginç bilgiler var. Mesela BuldumBuldum.com, Türkiye'deki tüm teknoloji sektörü içinde en hızlı büyüyen 10 şirketten biri. Doğru Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da ise en hızlı büyüyen 113'üncü şirket olmuşlar. 120 kişilik çalışanı var. Şirketin 1 milyon dah fazla üyesi ve aylık 5 milyonun üzerinde trafiği olduğunu öğreniyorum. İşte tüm bu anlattıklarım şirketi uluslararası girişimci şirket seçiminde öne çıkarmış, tabii Türkiye'yi de. Güçlü Gökozan, doğru yatırımcıyı bulduğunu düşünüyor ve 2-3 yıl içinde şirketin cirosunu 100 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.
İşte yine bir Endeavor başarı hikâyesi. Risk alarak, geleceğe yatırım yapan, küçük girişimcileri destekleyerek kendisini de büyüten Aslan Aslanoba'nın yol haritası da ayrı bir başarı öyküsü bence.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA