Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

‘Bertomeu zor zamanda sözünün ardında dimdik durdu’

Turizmin hem can suyu olacak hem de moralini yükseltecek organizasyonlardan biri önceki gün açıklandı.
İspanya, Sırbistan, Litvanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Türkiye'nin (İstanbul) adaylar arasında bulunduğu ve mayıs ayında Berlin'de buluştuğumuz Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu'nun ısrarlı sorularımıza rağmen henüz 'Hangi şehirde olacağına henüz karar vermedik' dediği Türk Hava Yolları Euroleague Final Four, önümüzdeki yıl İstanbul'da yapılıyor.
Bu müjdeli haber için İstanbul'a geldiği akşam CEO Jordi Bertomeu ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile buluştuğumuzda öğrendik ki aslında bu karar haziran verilmiş. Ancak hepimiz bildiği Atatürk Havalimanı'ndaki korkunç terör saldırısı üzerine İlker Aycı açıklamayı ertelemiş.
Tam açıklanacakken bu kez de beterin beteri denecek 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin yaşandı. İşte arka arkaya gelişen bu olaylar üzerine İlker Aycı, Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu'yla aralarında geçen ve CEO'nun nasıl iyi bir Türk dostu olduğunu gösteren konuşmayı bize aktardı.
Bertomeu için, "Bütün zor zamanlarda sözünün ardında dimdik durdu" diyen Aycı, Bertomeu için şunları söyledi:
"Benim ona yapacağım konuşmayı o bana yaptı ve İstanbul'dan vazgeçmek bir yana, bu süreci nasıl yöneteceğimize birlikte karar verdik. Önemli bir rol üstlendi. İnsani ilişkiler çok önemli. Yaptığımız sözleşmelerin ötesine geçen bir durum bu. Ortaklık demek sadakat demek." Açıkçası terörün artık ülkesi falan da kalmadı.
Bertomeu da vurgusunu bu konu üzerinden yaptı ve "Her yerde aynı sıkıntı var. Bugün Paris'te de Brüksel'de de patlamalar yaşandı. Sadece Türkiye'de oluyor diye Final Four'u bu ülkede yapmamak haksızlık olurdu. Biz bu saldırıları yapanlara programlarımıza devam ederek net bir mesaj vermeliyiz, geri adım atmamalıyız. Seyahat özgürlüğümüz elimizden alınmamalı " derken Aycı söze girdii: 'İşte bütün bu argümanları ben ona anlatacaktım Jordi bana anlattı." Türkiye'den Fenerbahçe, Galatasaray, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş takımlarının katıldığı Final Four'da 60 maç İstanbul'da yapılacak ve takımlarını desteklemek üzere özellikle Avrupa'dan taraftarlar da İstanbul'a seyahat edecek. O nedenle şimdiden charter seferleri de organize ediliyor. Basketbolseverlerin ortalama 4 gün konakladıklarında kişi başı yaklaşık 1663 euro harcadıkları Euroleague tarafından verilen bilgi notunda yazıyor.
30'dan fazla ülkeden 550 gazeteci maçlar esnasında İstanbul'a gelecek. Diyeceğim o ki hem turizmi hem de başta lige ismini veren Türk Hava Yolları'na, Mayıs 2017 çok ama çok iyi gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA