Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Darbe girişiminin olumsuz etkileri bitmek bilmiyor!

15 Temmuz hain darbe girişimin etkilerini her alanda yaşamaya devam ediyoruz.
FETÖ yapılanması nedeniyle görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan ya da tutuklanan yerel yöneticiler yüzünden olmasını beklediğimiz pek çok güzel organizasyon da olamıyor.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşamayanlar için, Anadolu şehirlerindeki kültür ve sanat faaliyetleri bir nefes almadır.
Bir şehre film festivali geldiğinde o şehrin havası öyle güzel değişir ki bunu ancak yaşadığınız zaman görürsünüz.
Tıpkı Malatya'da artık geleneksel hale gelen Malatya Film Festivali gibi. Çok genç bir festival ama yerel yönetimlerin desteğiyle büyük aşama kaydedeceğine inandığım güzel bir festival. Yurtdışından ve Türkiye'den önemli sanatçıların gelip ödül aldığı, sinemaseverlerin bu isimleri yakından görme, sohbetlerine katılma şansı yakaladığı organizasyon ile ilgili olumsuz bir gelişme olunca insan üzülüyor haliyle.
Ne yazık ki festivale günler kala geçen hafta Malatya Valiliği bir açıklama yaparak film festivalini iptal ettiğini duyurdu. Bunun üzerine bir sürü negatif yorumlar yapıldı. Ben de durumu ilk ağızdan öğrenmek için hem Malatya'ya her zaman sahip çıkan, kar-kış dinlemeden köy köy gezen bir siyasetçi olarak gördüğüm AK Parti Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ı, hem de Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı arayıp iptalin arkasındaki sebepleri araştırdım ve önümüzdeki yıllarda festivalin akıbeti ne olacak sorusunun cevabını aldım.
Önce güzel haber, her ne kadar bu yıl doğan zorunluluktan iptal edilmek durumunda kalınsa da Malatya Film Festivali yoluna devam edecek. Bunu bizzat Malatya Belediye Başkanı Çakır'dan adım. Daha önce İzmir Valisi olan Mustafa Toprak, Malatya valisi olarak atanınca henüz şehre gelmiş ve Malatya'yı tanımaya başlamıştı ki 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Ardından Malatya Vali yardımcılarından ikisinin tutuklandığı, 10'a yakın bölge müdürünün gözaltına alındığını Öznur Çalık da hatırlatıyor. Vali Toprak, film festivalinden sorumlu vali yardımcısının tutuklanmasının üzerine, festivale sadece finansal katkıda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Ahmet Çakır'ı toplantıya davet edip, tüm yaşananlardan sonra güç birliği yaparak bu festivali yapıp yapamayacakları sorusunun cevabını arar. Çakır, "Biz de istedik festival iptal olmasın. Birkaç toplantı yaptık ancak gördük ki Kayısı Vakfı üzerinden yapılan festivalin organizasyonu, bizzat işin içindeki yöneticilerin tutuklanmış olmasıyla çöküyor. Alt kadrolar duruma hakim değil. Zaman kısa, her şeyi yeniden organize etmek zor. Yarım yamalak olacaktı, istemeyerek de olsa valilik tarafından iptal kararı açıklandı. Şimdi belediyenin Kültür A.Ş.'sinin devreye girmesini konuşuyoruz, hazırlık yapıyoruz 2017 için" diyor.
Özetle seneye çok daha güçlü bir festivalin Malatya'yı beklediğinin sözünü Çakır'dan aldım. Zaten ne güzel ki Öznur Çalık da bu güzel festivalin destekçilerinden ve takipçilerinden.
2016'yı kaybettik ama 2017'de çok daha güçlü bir festival beklentisi içindeyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA