Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

“En kötü yılda bile 250 milyon $’lık yatırım yapıyoruz”

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkan Özilhan Tacir ve yönetim ekibiyle Gebze'de faaliyet gösteren Anadolu Sağlık Merkezi'nde bir araya geldik. ABD'li John Hopkins Medicine ile işbirliği içinde olan Sağlık Merkezi'nde başta kemik iliği nakli olmak üzere onkoloji ve kalp dahil olmak üzere sağlık alanında geldiği noktayı, her biri dalında önemli çalışmalara imza atmış hastanenin profesör kadrosundan dinledik, sonra da Tuncay Özilhan ve grubun Mali İşler Grup Başkanı (CFO) Can Caka ile başta Migros olmak üzere grubun 2017 yılında sahip olduğu şirketlerin neler yapacağını, yeni yatırımlarını konuştuk.
İçecek, perakende ve tarım gıda alanında stratejik yatırımları devam eden grubun 2016 yılında cirosu yüzde 10 büyüyerek 25.6 milyar lirayı bulmuş. 2017 yılında da grup yüzde 10 civarında büyüme hedefliyor. Türkiye dışında 19 ülkede fabrikaları ve şirketleri bulunan grubun küresel istihdamı da 50 binin üzerine çıkmış.
Özilhan, geçtiğimiz hafta yüzde 10'unu daha satın aldıkları Migros'taki yatırıma ilişkin ise, "Bizim onlara (Migros'un nihai ana ortağı BC Partners) sözümüz vardı. 2'nci yılın sonunda bir yüzde 10 daha satın alacaktık.
Migros'ta hedeflediğimiz yüzde 50 ortaklık noktasına geldik. Bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptığımız Migros'u büyütmeye devam edeceğiz" diyor. Grup, Migros'a her yıl ortalama 80 milyon liranın üzerinde yatırım yapıyor.
Daha önce satın aldıkları KİPA'nın 170 mağazası ve bu yıl açılacak 100 yeni mağazayla Migros'un mağaza sayısının sene sonunda 1700'ü geçeceğini Özilhan'dan öğrendik.
2016'da Migros 232 yeni mağaza açmıştı.
Özilhan, "15-16 temel ihtiyaç maddesini en ucuz fiyattan sunmaya devam ediyoruz.
Her gün mağazalarımıza 2 milyon müşteri giriyor" diyor.
Tarımda, Özgörkey Ailesi ve Brezilyalı Cutrale ile Türkiye'deki en büyük meyvecilik projesini yapan Anadolu Grubu, şu anda 15 bin dekar arazideki 7 çiftliğe 300 milyon dolara ulaşan yatırım yaptı. Sebze ve meyvede paketleme yatırımı yaptıklarını ve Türkiye genelinde meyve sebzedeki kayıp oranının büyüklüğü dikkate alınınca yaptıkları yatırımın ne anlama geldiğini, Özilhan, "Enflasyonun önüne geçecek önemli bir yatırım" olarak özetliyor ve şöyle devam ediyor: "İçecek grubumuza da her yıl düzenle yaptığımız yatırımları eklersek, en kötü yılda Türkiye'de 250 milyon dolarlık yatırım yapan bir grubuz.
Türkiye'ye güvenimiz sonsuz. Yatırım yapmaya devam ediyoruz."
Bu arada 2005'te 250 milyon dolarlık yatırımla kurulan Anadolu Sağlık Merkezi'nin yönetiminde Türkan Özilhan Tacir var. 2010'da 10 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen Kemik İliği Nakli Merkezi'nde bugüne kadar 1500'ün üzerinde kemik iliği nakli gerçekleşmiş.
Özilhan Tacir, 88 farklı ülkeden gelen yabancı hastaların, sağlık merkezinin işlem hacminin yüzde 35'ini oluşturmaya başladığını söylüyor.
Anadolu Vakfı'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise merkezde bedelsiz olarak bugüne kadar 11 bin 37 bin 255 kişiye hizmet verilmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA