Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mustafa Koç’un Türkiye’ye son hediyesi

İki yıl önceydi. Beyoğlu'nda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ile buluştuk. Anons edecekleri güzel bir haberleri vardı çünkü. İKSV'nin düzenlediği İstanbul Bienali'ne tam 10 yıldır en büyük desteği Koç Grubu veriyordu ve bu destek 2015 yılında 'Tuzlu Su' temasıyla İstanbul'un dört bir yanındaki 36 mekana yayılan 14'üncü bienal ile sona eriyordu. Ani vefatıyla tüm Türkiye'yi; hiç tanımadığı, karşılaşmadığı insanları dahi üzen Mustafa Koç, o gün İKSV'yi çok mutlu eden bir duyuru daha yapmıştı ve bienalin bir 10 yıl daha sponsorluğunu üstlendiklerini açıklamıştı. Bu, İKVS'nin bu yıl 'İyi Bir Komşu' temasıyla açtığı 15'inci İstanbul Bienali dahil 5 bienaline daha çok güçlü bir destek bulduğu anlamına geliyordu. Hem Görgün Taner hem de İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nı çok mutlu eden bir haberdi. Bu yıl bienal buluşmaları sırasında Koç'un ölümünden önce Türkiye'ye verdiği bu güzel hediye geldi aklıma.
Özel Saint Benoit Fransız Lisesi'nde basın toplantısı ve Fransız Sarayı'nda da açılış daveti yaparak 'iyi bir komşu'ya vurgu yapan İstanbul Bienali'nin bu destekler sayesinde İstanbul halkına ücretsiz olarak kapılarını açıyor. İstanbullulara düşen de fırsat yaratıp bir birine komşu 6 mekanı çocuklarla birlikte dolaşıp sanatın keyfini çıkarmak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA