Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Limak Kuveyt’in mühendis kızları için harekete geçti

Kuveyt'te dünyaca ünlü mimar Norman Foster imzalı 4.6 milyar dolara mal olacak 25 milyon yolcu kapasiteli büyük bir havalimanı yapılıyor ve bu havalimanının inşaatını da Limak gerçekleştiriyor.
Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ve Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Feyiz Genç ile birlikte Kuveyt tarihinde tek seferde dökülen en büyük beton miktarı olan 5 bin 900 metreküp betonun döküldüğü projenin kalbine geçen gün gece yarısı ziyaret yaptık.
Gündüz 2 bin kişinin çalıştığı şantiyenin gece vardiyasında 600 kişi çalışıyordu ve tam o sırada 14 tane rengarenk dev beton pompası beton döküyordu. 2 bin mühendisin görev yaptığı projede beni en çok gece yarısı gördüğüm Türk mühendis ve mimar kadınlar heyecanlandırdı. Yapılan işlerin projeye uygunluğunu an be an denetliyorlar ve sabaha kadar da çalışıyorlardı.
Zaten Kuveyt ziyaretimizin amacı da 'Türkiye'nin Mühendis Kızları' projesinin Kuveyt Üniversitesi işbirliğiyle bu ülkeye taşınmasıydı.
Aynı zamanda elektronik mühendisi olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte yaptığımız Kuveyt seyahatinde bizi Sayan Kaya'nın kadın mevkidaşı Kuveyt Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih karşıladı. Evet Kuveyt'te kadınlar komşu Arap ülkelerindeki kadınlardan çok daha iyi haklara sahip ve siyasette ve üniversite gibi pek çok alanda aktifler. Ancak öğreniyoruz ki mesela mühendislik okuyan Kuveytli kızların oranı yüzde 70 gibi yüksek seviyelerde olmasına rağmen, üniversite sonrası mühendislik yapan kızların oranı çok düşük. İşte bu nedenle inşaat mühendisi olan Ebru Özdemir'in tutkuyla yürüttüğü 'Türkiye'nin Mühendis Kızları' projesi Limak Vakfı öncülüğünde Kuveyt'e taşındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle yürütülen proje için Kuveyt Üniversitesi protokol imzalandı. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle ilk etapta mühendislik okuyan 40 Kuveytli kız öğrenci bu programa dahil edildi. Kimi Türkiye'de Limak'ın inşaat projelerinde staj imkânı bulacak, kimi Kuveyt'teki havalimanı inşaatında yer alarak, sahada deneyim imkânına kavuşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA