Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

CEO’lar, bilim insanları şirket başkanları YGA zirvesinde neden buluştu?

Sosyal sorunlara köklü çözümler getirmeye odaklananlar bu ülkeyi dönüşterecek. O yüzden hiçbir zaman Türkiye'nin geleceğinden umudumu kaybetmiyorum
Dün yani tatil günü olmasına rağmen aralarında Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Toner, Koç Grubu'ndan Ali Koç, Fiba Holding'den Murat Özyeğin, Zorlu Holding'den Emre Zorlu, Turkcell CEO Kaan Terzioğlu, TAV CEO'su Sani Şener ve NEF'ten Erden Timur'un da aralarında olduğu iş dünyasının lider isimleri 2 bin 500 gençle buluştu. Buluşmakla kalmadı, saatlerini onlarla geçirdi.
Young Guru Academy (YGA) kurucusu Sinan Yaman ve şu anki başkanı Asude Altıntaş'ın davetiyle bir araya gelen gençler, öğreniyoruz ki Türkiye'nin dört bir yanındaki 50 bin genç arasından önemli kriterleri ve seçim prosedürünü aşarak bu zirveye katıldı.
Bu zirve sonrası onların arasından sadece 50 kişi YGA'nın bu yılki eğitim programına katılma şansına kavuşacak ama bence sadece olağanüstü keyifli, bilgi dolu, müthiş tecrübelerin arka arkaya dinlendiği böyle bir günü yaşamak pahabiçilmez bir deneyime dönüştü.
YGA'yı özellikle son yıllarda ilgiyle izliyorum. Sivil toplum kuruluşu olmanın en güzel örneğini gösteren YGA'da olağanüstü bir dönüşüm de başlamış durumda. Mesela bir yıl önce görme engelliler için planlama aşamasında olan akıllı bastonun (We Walk) yeni birçok teknoloji de eklenerek ne kadar geliştirildiğini bu zirvede görme fırsatı gördük. Arka arkaya müthiş projeler hayata geçiyor ve ileride bunların ticarileşerek bu güzel oluşumun kendi ayakları üzerinde duracak bir STK'ya doğru gittiğinin izlerini taşıyor.
YGA ile yolları kimin kesişirşe kesişsin, bir daha geri dönemiyor. Biz basın mensupları da dahil olmak üzere herkes bu pırıl pırıl gençlerin ileride karşımıza hem egosu küçük, kalbi büyük liderler hem de müthiş iş insanları olarak çıkması için çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. İşte bu yüzden yukarıda isimlerinden söz ettiğim iş insanları, bilim adamları tarafından desteklenerek 3 bin çocukla bilim seansları da yapılıyor, Twin adlı eğitim seti de böyle ortaya çıkıyor. YGA'nın vaka çalışması bu yüzden dünyanın en iyi üniversitelerinden Berkeley'de yazılıyor.
Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, bu yüzden ilk katıldığı zirvenin etkisiyle şirketteki kariyer planını kökten değiştirip, her yıl 250 yeni üniversite mezununun YGA'nın prosedürlerine benzer bir süreçten geçerek şirkete katılmasını sağlayacak yeni bir sistem başlatıyor.
Murat Özyeğin bu yüzden öğrencilere bakıp, 'Bu salondan Nobel de çıkar, bilim insanı da çıkar 10 bin kişiye iş veren işadamı da çıkar' diyor.
En güzelini de Ali Koç söylüyor. Evet, hiç olmadığı kadar çok Türkiye karpuz gibi ikiye bölündü son yıllarda. Toplum gerildikçe gerildi. "50 yaşıma girdim, hayatımda hiç bu kadar ayrışma görmedim toplumda. Hangi kesimden gelirseniz gelin altına imza atacağımız ortak değerlerimiz olmalı. İşte ben bu YGA Zirvesi'nde bunu gördüm. Türkiye'nin dört bir yanından gelen müthiş gençler var ve çok etkilendim' diyen Ali Koç gibi hayal ortakları artıyor ve gençler karşılarında gördüğü bu rol modellerle güzel hayaller kurmaya başlıyor. İyi ki Sinan Yaman, genç yaşta onca güzel eğitimi ve kariyeri bırakıp kendini gençlere adamış ve gençler de onun yolunu takip etmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA