Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

O kadar yol yaptık hiç böyle ilgi görmedik!

Önceki gün Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile birlikte Zeki Müren Şarkıları ile Anadolu turnesine çıkan Limak Filarmoni Orkestrası'nın 11'inci konserini izlemek üzere Eskişehir'e gittik ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile de konser salonunda buluştuk.
Nihat Özdemir, "Biz şantiyelerde dolaşıyoruz. Yollar, havalimanları yapıyoruz. Hiç bu kadar büyük bir ilgi görmedik bugüne kadar" diyerek filarmoni orkestrasının yaşattığı coşkuya atıfta bulunurken, bir yandan da gelecekteki konserler için ajandasını organize etmeye çalışıyordu.
Dünyaca ünlü tenor ve çiçeği burnunda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğini, Rengim Gökmen'in de orkestra şefliğini üstlendiği orkestraya büyük bir ilgi var. Öyle ki Ebru Özdemir'in telefonu durmuyor. Anadolu'nun pek çok ili böylesi güzel bir müzik şölenine ev sahipliği yapmak istiyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Gaziantep, Bursa, Diyarbakır ve son olarak Eskişehir'e giden arada bir yılbaşı konseri de veren orkestranın yeni durağı Trabzon olacak.
Tabii orkestranın kurulmasında büyük emeği olan Murat Karahan genel müdür olunca herkesin kafasında bir soru işareti belirdi? Bundan sonra ne olacak? Dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu'ndan Berlin Deutsche Oper ve Napoli San Carlo'ya kadar tanınmış pek çok operada yer alan Karahan, yurtdışı temsillerine göre bir program ayarlıyordu şimdiye kadar. Ama şu anda 5 bin kişinin yer aldığı Devlet Opera ve Balesi'nin en tepe koltuğunda oturmaya başladı. Yani onu bekleyen önemli bir görev var. İşte o yüzden de zaten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un "Yeni görevin hayırlı olsun" diyerek göreve çağırdığında, Karahan'ın tek ricası Limak Filarmoni'yi bırakmamak ve yurtdışındaki temsillere gitmek olmuş. Karahan Limak Filarmoni'nin sanat yönetmenliğini bırakıyor ve fakat konuk sanatçı olarak konserlerinde yer almaya devam edecek ki zaten o şarkıları Karahan seslendirmese Limak Filarmoni öksüz kalırdı.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. Anadolu'nun böylesi güzel müzik ziyafetlerine ne kadar ihtiyacı olduğunu en güzel Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen dile getirdi: 'Her şey Ankara, İzmir ve İstanbul'da oluyor. Oysa bizlerin de ihtiyacı var. İyi ki geldiniz." Eskişehir'deki konser salonu tıklım tıklım doluydu. Öyle ki kimi izleyiciler Ankara'dan, Kütahya'dan sadece bu konseri izlemeye gelmişti.
Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak da konseri büyük bir keyifle izleyenler arasındaydı. Çakacak, belli ki tahmininden çok daha beğenmişti, "Çok yorucu bir gündü. Şimdi 2 saat nasıl geçecek diye düşünüyordum, 3 saat nasıl geçti anlamadım" diye duygularını dile getirirken, tüm salonla birlikte ayağa kalkıp orkestrayla birlikte şarkılara eşlik ettiği gözden kaçmadı.
Ebru Özdemir'in gayretiyle Limak Vakfı tarafından hayata geçirilen bu güzel proje Limak kurucularını da çok mutlu etmişe benziyor. Ebru Özdemir, "Hep havaalanı, yol, çimento fabrikası yaptık. İnsanlara kamusal alanlarda dokunduk. İlk kez duygularına, kalplerine dokunuyoruz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA