Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye’ye 250 milyar $’lık ek katkı için kadınlar yeter!

Türkiye'de kim ne derse desin kadınların önünü yine kadınlar açıyor. Tabii ki erkeklerin de kadın-erkek eşitliği ve kadınların iş dünyasında hak ettiği yerlere gelmeleri konularında rol model olacak güzel projelerle önümüze çıkmasını istiyoruz ama nedense daha çok kadınların yaptığı projeler dikkat çekiyor.
İşte bunlardan biri 3 yıl önce kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek üzere Kadın Girişimciler Akademisi'ni kuran ÜNLÜ&Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü. Kuşkusuz Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü ve şirketin tüm üst düzey yönetimi de bu programa büyük destek veriyor ama Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü'nün liderliği ve ısrarı ağır basıyor.
Böyle olunca da birbirinden güzel iş fikirleri olan, birbirinden başarılı, istekli, parlak kadınlar iş fikirlerini hayata geçirirken konunun uzmanlarından eğitim ve destek almayı başarıyor ve küçücük dahi olsa bu dokunuşlar çarpan etkisiyle müthiş sonuçlar doğuruyor.
Mesela, Markaton ve Adoff'un kurucusu mühendis Aslı Ergun, Givin'i kuran sosyal girişimci Başak Süer, Mektepp'in kurucu ortağı sınıf öğretmeni Betül Gültekin, Carbon Araç Paylaşım ve Akıllı Filo kurucularından Duygu Aynur, nifbox'ı kuran Fuya Genç... ÜNLÜ & Co'nun akademisinden bugüne kadar 60, bu yıl da 20 kadın mezun oluyor. Şebnem Kalyoncu Ünlü, 2020 yılına kadar 100 kadına bu eğitimi vermeyi amaçladıklarını söylüyor.
ÜNLÜ & Co, Akademi kapsamında bir iş fikrini hayata geçirme aşamasında olan ya da mevcut girişimini daha da geliştirmek isteyen kadınlara finansal okur yazarlık danışmanlığı, borç finansmanı ve operasyonel süreçler, liderlik ve insan yönetimi gibi önemli konularda eğitim veriyor. Üstelik bu eğitimler Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor'un desteğiyle yürütülüyor ve tüm ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu üyeleri mentorluk yapıyor.
Kalyoncu Ünlü de McKinsey'in yaptığı son araştırmayı örnek gösteriyor ve "Kadının işgücüne katılım oranını yüzde 34'lerden yüzde 63'e çıkarabilirsek Türkiye'nin GSYİH'sı da 2025 yılına kadar yüzde 20 artacaktır. Bu da gayri safi yurt içi hasılaya ilave 250 milyar dolarlık bir katkı demektir" diyor ve bunun için de kolları sıvayarak önce kendi şirketinden başlıyor. Ne güzel ki ÜNLÜ & Co'da hem yönetim kurulu seviyesinde hem de yönetim kademesinde kadınlarla erkekler eşit seviyede hatta kadınların oranı önde.
Umuyorum ki iş dünyasında akademi kurarak, yeni projeler üreterek, daha çok kadının girişimci olup iş hayatında yükselmesinin kapılarını açan rol model kadınların sayısı hızla artacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA