Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bir Türk kadını Coca-Cola’da zirveye gidiyor!

Bu ülkenin yetiştirdiği kadınlardan biri dünya devi Coca- Cola'da art arda en önemli pozisyonlara atanmaya başladı.
Evet, Galya Molinas'tan söz ediyorum.
Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkanı iken, Mayıs 2017'de Coca- Cola'ya Global Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanarak hepimizin göğsünü kabartan Molinas, Coca-Cola'nın merkezi Atlanta'ya yerleşmişti.
Ekimde yapılan açıklamayla ise Molinas'ın yeni görevi, operasyon anlamında Coca-Cola'nın sanırım en önemli bölgelerinden olan Meksika oldu.
Özetle, Atlanta'da şirketin büyüme stratejisi için kritik alanların belirlenmesi konularına liderlik yapan Molinas, Meksika'nın başkanlığı görevine atandı.
Neden bu atamayı önemsiyorum derseniz?
Kısaca şöyle anlatayım.
206 ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola'nın 2017 raporuna bakınca; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'yı da içeren bölgede, Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya'dan sorumlu olan Molinas yaklaşık 737 milyon dolarlık bir operasyonu yönetiyordu.
Meksika'yı inceleyince görüyorum ki Latin Amerika pazarında Coca- Cola'nın en büyük olduğu Meksika'nın pazar büyüklüğü yaklaşık 2 milyar dolar. Şimdi bu ülke bir Türk kadınına emanet.
ABD ve Kanada'nın yer aldığı Kuzey Amerika pazarında en büyük pay yüzde 94 ile ABD'nin, yani yaklaşık 10 milyar dolar. Anladığım kadarıyla ABD'den sonra Coca-Cola'nın en büyük olduğu ülke Meksika.
Muhtar Kent'in bıraktığı CEO'luk görevine geçen yılın mayıs ayında atanan James Quincey, Molinas'ı 17 ay yaptığı Global Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden Meksika'ya taşıdı.
Öyle görünüyor ki, Galya Molinas, Coca-Cola'da en tepeye çıkacak adaylar arasında da öne çıktı. Ne güzel değil mi? İşte o yüzden hep diyoruz ki kadınların önünü açın. Yönetim kurullarında, şirket yönetiminde daha çok kadına yer verin.
Kadınlar çalıştıkça, ülkeler kazanıyor, zenginleşiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA