Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İstanbul Modern yine başardı!

Mimarlık dünyasının büyük isimlerinden Renzo Piano imzasını taşıyacak İstanbul Modern'in inşaatı Karaköy'deki Antrepo'da başladı.
Müze de geçici olarak başka bir binaya geçti. Hal böyle olunca her yıl sonunda yapılan görkemli Gala Modern bu yıl ilk kez müze dışında, Hasköy Yün İplik Fabrikası'nda gerçekleşti.
İstanbul Modern bu galaları eğitim programlarına destek olmak için düzenliyor ve çocuk ve gençlerin eğitimine imkan sağlamak için önemli sanatçıların eserlerini açık artırmaya çıkarıyor. Gecenin düzenlenmesinde onlarca başarılı ve tanınmış isim gönüllü olarak çalışıyor.
Burada tek tek isim yazmaya sütun yetmez ama İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı etrafında kenetlenen sanatseverler el birliğiyle ciddi para toplamayı da başarıyor. Dün akşam da başarılı bir geceye imza attılar.
Aralarında Lee Bul, İpek Duben, Gilbert&George, Yıldız Moran, Sarah Morris, Tomas Saraceno, Jennifer Steinkamp, Zhan Wang ve Nil Yalter'in de olduğu Türkiye'den ve dünyadan 11 kıymetli sanatçının eseri tam 2 milyon 125 bin liraya sanatsever davetlilere satıldı. Oya Eczacıbaşı, bu sayede 9 yılda 501 bin 943 çocuk ve gence ücretsiz eğitim verdiklerini söylüyor.
Sanatla hepimiz iyileşiyoruz, çocuklarımızın, gençlerimizin sanatla erken yaşlarda tanışması daha mutlu bir Türkiye demek ne de olsa. O nedenle İstanbul Modern'in yolu hep açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA