Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Barselona’dan 111 ülkeyi yönetecek!

30 yıldır Türkiye'de faaliyette bulunan dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Hewlett Packard (HP) merkezi Barselona'da bulunan ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Geniş Formatlı Yazıcılar Satış Başkanlığı görevine Filiz Akdede'yi getirdi.
Akdede Türkiye'de yapılan G20 Zirvesi'ne ait Girls 20 Zivresi'nde konuşmacıydı. Onu daha çok kadının iş dünyasında karar mekanizmalarında yer alması için çalışan kadınlardan biri olarak tanıyorum. HP'nin Türkiye operasyonunu yönettiği sırada bir sohbet yapmıştım ve o sırada şirket çalışanlarının yüzde 60'ı kadınlardan oluşuyordu. O zamanlar HP'nin dünya genelinde çalışanlarının sadece yüzde 33'ü kadındı. Yani Türkiye kadın çalışan oranıyla müthiş güzel bir örnek teşkil ediyordu.
Belli ki HP'nin Türkiye'deki başarılı performansı Filiz Akdede'yi 111 ülkeyi içine alan bölgenin ve yaklaşık 600 milyon doları bulan bir operasyonun başına taşıdı.
Bu ülkenin kadınlarının başarı hikayeleri rol model olsun, kız çocuklarına örnek olsun ve cesaret versin, orta kademede yöneticilik yapan kadınların güçlüklerden yılmasını engellesin ve karar alma mekanizmalarına gitmesinin önünü açsın diye bulduğum her fırsatta yazıyorum.
Geçtiğimiz dönem TÜSİAD'da Bilgi İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu'na da başkanlık yapan Filiz Akdede'nin böylesi önemli bir göreve getirildiğini öğrenince kendisiyle buluştum.
Akdede, kendi sorumluluk alanına giren ve sokaktaki reklam panolarından, duvar kağıtlarına, otobüs ve otomobillerin ve hatta MR cihazlarının giydirilmesinden, inşaat sektörüne kadar çok geniş bir alanda kullanılan yazıcıların büyük bir pazar payına ulaştığını, şimdi kumaş baskıları gibi yeni bir alana daha girildiğini anlatıyor ve HP'nin faaliyet alanlarının üçte birini bu yazıcıların oluşturduğunu söylüyor. Özetle baskının her türü artık analogdan dijitale geçiyor ve bu operasyonun da önemli bir bölümünü HP, Filiz Akdede'ye emanet ediyor.
Darbe teşebbüsü, terör olayları ve ekonomik zorluklar yaşadığı yıllarda HP Türkiye'de pazar payını büyütmeyi başarımış. Filiz Akdede, kriz yönetiminde de ekibiyle birlikte iyi iş çıkarmış. "Zor dönemlerde adaptasyon, ekibi nasıl yönettiğin önem kazanıyor. Biz inişli çıkışlı bir pazarda bilgisayar ve yazıcı alanında hep liderliğimizi koruduk. 2019 yılında da 2018'e göre büyüme hedefledik" diyor Akdede ve Türkiye'de özellikle son yıllarda oyun pazarında da büyüdüklerini söylüyor.
Bu arada ne güzel ki HP Türkiye'nin yönetim kademesindeki kadın çalışan oranı yüzde 50'ye ulaşmış durumda.
Kadınlar yönetime geldikçe hem etraflarındaki kadınların sayısı çoğalıyor, hem de içinde bulunduğu şirketi büyüterek Türkiye'nin de büyümesini sağlıyor. Kadınların önünü açınca nasıl güzel sonuçlar ortaya çıktığına minicik bir örnekti bugünkü yazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA