Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Rahat uyu başkanım

Acı haberi Cumartesi 19:47'de çalan telefonda Levent Tüzemen'den aldım. "Doğru mu?" diyordu. "Hasan Doğan'ı kaybetmişiz." İnanamadım. Cevap da veremedim. Aklıma Fatih Terim'in asistanı Aylin Sungur'u aramak geldi. Daha telefon açıldığında karşımda hıçkırmaktan konuşmakta zorlanan bir ses bulunca haberin doğru olduğunu anladım. Ağlaya ağlaya "Ne yazık ki doğru" diyordu.
Euro 2008 boyunca Milli Takım'daki görevim dolayısıyla Hasan Doğan'ı daha yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Hiç ayrım yapmadan, karşısındakine saygı duyan ve onda sadece saygı değil, babacan tavrıyla büyük sevgi de uyandıran biriydi. 56 haftalık bu süreçte Milli Takım kampına her gelişinde mutlaka halimizi, hatrımızı sorduğunu, "Bir sıkıntınız, bir şeye ihtiyacınız var mı?" dediğini yaşadım. Futbol ailesinde neden herkesin "Hasan Abi" diye hitap ettiğini, herkesin onu niye abisi gibi gördüğünü çok daha iyi anladım.

UÇAKTA YANIMA GELDİ
Gruptan çıktıktan sonraki Cenevre-Viyana uçuşunu hatırladım sonra. Üç kişilik sırada tek başıma oturuyordum. Koridorda arka tarafa yürürken benim hizamda durdu, "Oturabilir miyim Emrah'cığım?" diye sordu. "Estağfurullah Başkanım! Buyrun" dedim.
25-30 dakika boyunca hedeflerini, Türk futbolunda yapmak istediklerini anlattı. Öyle umutluydu ki futbolumuzdan, öyle heyecanlıydı ki yapacaklarından, anlattıkça açılıyordu. Milli Takım ile sınırlı değildi planları. Milli Takım bir kulüpmüş, Federasyon Başkanı da onun kulüp başkanıymış gibi değerlendirme yapılmasını istemediğini defalarca vurguladı. Stadyumların iyileştirilmesi ile seyirci sayısı ve kalitesinin yükseltilmesinden alt yapılara ve okullara (dolayısıyla Milli Eğitim'e), hakemlerden kulüplerin mali durumlarına kadar o kadar çok şey vardı ki el atmak istediği. "Şimdi de bunlarla uğraşıyoruz. İlgilenmediğimizi sanma. Ama Avrupa Şampiyonası sonrası daha da yoğunlaşacağız hepsine" dedi.

GÜLEN MAVİ GÖZLER
Ne yazık ki, başkan Hasan Doğan artık aramızda değil. Ben onu hep gülen mavi gözleriyle hatırlayacağım.
Uğruna kalbini çok yorduğu, yıprattığı Türk futbolu artık hepimize emanet. Artık futbolumuz için yapacağımız her hamle, biraz da Hasan Abi için olacak. İleriye doğru her adım, onu en iyi şekilde anmanın yolu olacak.
Rahat uyu Başkanım! Biz futbolumuzu daha da güzel günlere, bu bayrağı daha yükseklere hep beraber taşıyacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA