Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Anlamıyor, anlayamıyor

Cengiz Semercioğlu'nu yolda görsem tanımam. Kelebek'teki köşesinde ara sıra spor yazıp prim yapmaya çalışan birinden öte değildi benim için. Ta ki, SABAH Spor Servisi'ne yönelik haksız yere, okuduğunu anlamayarak, yanlışlarla ve iftira ile dolu eleştirisine kadar.
Başında bulunduğum SABAH Spor'un Dünya Kupası elemelerinde ikili averaja bakıldığını yazdığını iddia etti. Hem de gazetemizde öyle bir satır olmadığı, Bosna Hersek'i geçmek için genel averajdaki farkı kapatmamız gerektiği yazılıyken.
Ben de "Ya yalan yazıyor, iftira atıyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun" dedim.
Cengiz Bey, Dünya Kupası elemelerinde Baros, Elano, Keita ve Arda'nın dört ayrı kıtada maç yaptıklarını yazan haberimizi de eleştirmişti.
"O haberde oklar sadece ve sadece kıtaları işaret ediyor. Nasıl Arda'nın oku tam Kayseri'de değilse, Elano'nun oku tam maçın oynadığı Arjantin'de değil, Güney Amerika kıtasının üzerindeyse, Baros'unki de özellikle Slovakya'ya değil, Avrupa'nın ortasına sadece ve sadece kıtayı sembollemek üzere yerleştirildiyse Keita'nınki de Afrika kıtasının üzerine kondu" diye anlattık, anlatmaya çalıştık. Karşımızdakinin okuduğunu anlamadığını nereden bilelim?
Cevap vermiş Cengiz Bey!
Genel Yayın Yönetmenimiz Erdal Şafak'a "Biz yanlış yapmıyoruz abi" demeye çalıştığımı iddia etmiş. Coğrafya çalışmamız gerektiğini söylemiş. Son kez deniyorum. Anlamayacak ama anlatıyorum:
Arda'nın maçı oynadığı yer Kayseri... Kayseri, "coğrafi" olarak Asya'dadır.

3 AYDA NE DEĞİŞTİ CENGİZ BEY!

Kayseri'yi "coğrafi" olarak Asya'da görmeyen Cengiz Bey'e 8 Temmuz 2009 tarihindeki "Boğaz'da yüzmek" başlıklı yazısını hatırlatıyorum.
"Çocukken Asya'dan Paşalimanı'ndan atlayıp, Avrupa'dan Çırağan'dan çıkmaları rutin eğlenceleriymiş."
İstanbul Boğazı'nın Anadolu sahilindeki Paşalimanı için ne yazmış Cengiz Bey?
"Asya'da!"
Anlasın diye bir de büyük harfle yazalım:
"ASYA'DA!"
İstanbul'daki Paşalimanı Asya kıtasında oluyor da, Kayseri niye olmuyor Cengiz Bey? Üç ayda ne değişti coğrafyada? Anlatsana!
Şu averaj iftiranı ya da yalanını da anlat!
Cengiz Bey'e göre Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün de coğrafya dersine ihtiyacı var. Neden mi? Mesela 30 Haziran 2004'teki yazısının ilk paragrafı şöyle:
"Bush'un konuşması için Avrupa'yı Asya'ya bağlayan Boğaz Köprüsü'nün ve Ortaköy Camii'nin olduğu mekan tercih edildi."
İstanbul'un iki yakası için Avrupa ve Asya diye yazmış Genel Yayın Yönetmeni'ne de coğrafya dersi vermeyi düşünür müsün acaba Cengiz Bey?
Ben, Genel Yayın Yönetmenimiz Erdal Şafak'ı severim ve sayarım. Ama hiçbir yazımı ona yazmam.
Karşındakini nasıl bilirsin? Kendin gibi!
Acaba Cengiz Bey, foyasını açığa çıkaran yazıdan sonra bir yerlerden fırça yedi de, o yüzden mi yazdı bu yazıyı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA