Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Hiddink klonlansın

Türkiye Futbol Federasyonu, Guus Hiddink'in A Milli Takım teknik direktörü olduğunu 17 Şubat'ta resmen açıkladı. Hollandalı teknik adamın 1 Ağustos'ta göreve başlayacağı da bu duyuruda yer almıştı.
Önceleri Hiddink'in Rusya ile anlaşması nedeniyle göreve 1 Ağustos'ta başlayacağı söylense de deneyimli teknik adamın Rusya ile bağlarını koparıp Dünya Kupası'nda bir takımın başında görev yapma arzusu nedeniyle TFF'ye 1 Ağustos tarihini kabul ettirdiği zamanla ortaya çıktı. Fildişi ile işlem tamam gibi görünüyor. Hiddink'in bu konuda takımın yıldızı Drogba'nın büyük bir istekle çalıştığı sözlerine, Fildişi Futbol Federasyonu Başkanı Jacques Anaouma'nın "Hiddink'i istiyoruz. Önümüzdeki hafta bu iş sonuçlanır" açıklamasına sayfalarımızda yer verdik.
Birkaç köşe yazarı dışında "Guus Hiddink, bizimle anlaşmışken niye Fildişi Sahili'ni çalıştıracak?" sorgulaması layıkıyla yapılmıyor. Bu konuda Hiddink'in imzasının resmen duyurulduğu gün dahil (Başlığımız "4 ayda geliyor, 5.5 ay sonra görevde" şeklindeydi) sayfa bazında tavır koyduk. Neden mi?
Hiddink'in Rusya'dan özgürlüğünü kazanması sonrası herhangi bir takımla Dünya Kupası finallerine gitmesini doğru bulmuyorum. "Finallere gitsin. Olası rakiplerimizle oynar. O heyecanı yaşar. Futboldan kopmaz" diyenler var. Türk Milli Takımı'nın hocası olunca futboldan mı kopacak? Türk Milli Takımı ona heyecan vermiyor mu? Kendi beyanıdır; "Heyecan veriyor" demiştir.

DÜNYA KUPASI'NA GİTSİN AMA...
Buradaki asıl sıkıntı şu: Hiddink, Rusya ile bugün bağını koparıp Fildişi ile 10 Mart'ta anlaşsa, o tarihten sonra hangi takımın planlamasını yapacak. Hangi futbolcuların form durumlarını takip edecek? Hangi takımın rakiplerini inceleyecek? Türkiye'nin mi; Fildişi'nin mi?
Fildişi, Dünya Kupası'ndaki grubunda Brezilya, Kuzey Kore ve Portekiz ile oynuyor. Bu gruptan çıkınca da İspanya, İsviçre, Şili ve Honduras'lı gruptan çıkacak bir takımla eşleşecek. Finallere, Euro 2012 eleme grubumuzdan giden tek takım Almanya ile yarı finalden önce oynama ihtimali yok. Hiddink, Dünya Kupası'na gitsin elbette. Ama ABD turnesinde de başında olacağı Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü unvanıyla. Bu unvanla birlikte belki de bir yorumcu olarak. Fildişi'nin rakiplerini değil, öncelikle Almanya'yı ve Avrupa'daki olası rakipleri izlemeye.
Fildişi, ilk gruptan bile çıkamasa son maçı 25 Haziran'da. İki yıl önce Fenerbahçe'ye gelmeden Aragones'in yaptığı tatili hatırlayın. Hiddink, 15 Temmuz'dan önce işbaşı yapmaz. Fildişi ile anlaştıktan sonra 15 Temmuz'a kadar Türk Milli Takımı'na işgücünün, ilgisinin, konsantrasyonunun, beyninin yarısını geçin, üçte birini, beşte birini, belki onda birini verebilecek; hatta belki de Türkiye'nin T'si bile ilgilenmeyecek bir teknik direktörümüz olmasınadır tavrımız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA