Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Şeytan üçgeni

Brezilya Fildişi Sahili"ni devirip Hollanda'nın ardından ikinci turu garantileyen ikinci takım oldu.
Fildişi, iyileşip 11'e giren Drogba'nın Gervinho'yu kesmesiyle Dünya Kupası finallerindeki en yaşlı (28 yaş 114 gün) 11'iyle sahadaydı.
Kadrolar anons edilirken, bir Kaka'da bir de Drogba'da kıyamet koptu Soccer City'de.
Robinho'nun 43. saniyedeki şutu hariç Fildişi topu oynayan taraftı ama frikiklerde peşpeşe kötü tercihler bu hakimiyeti çöpe gitmesine yol açtı. 20'den sonra Brezilya top yapmaya, ilk grup maçlarının pas rekortmeni Maicon da sağdan ileri çıkmaya başladı.
Brezilya ileride top tuttukça kaliteli ayaklarıyla sonucu değiştirebilen bir takım. Nitekim Brezilyalı taraftarların sahne almasını dört gözle beklediği şeytan üçgeni (Robinho- Kaka-Fabiano)25'te ortaya çıktı ve Fabiano 452 dakika sonra milli formayla gol attı.
1950'deki 2-2'lik İsviçre maçından beri devresini önde tamamladığı 30 Dünya Kupası maçını da kazanan Brezilya önünde Fildişi'nin işi çok zordu.

İHALE ELANO VE KAKA'YA
Brezilya uyutarak başladığı ikinci yarıda Luis Fabiano'nun nefis resitali ile ikinci golü buluverdi. Bu, öyle bir şovdu ki, önemli bir avantaj getiren elle oynamayı da Fransız hakem görmezden geldi. Ama Fildişi'nin teslim olduğu an bu gol değil hemen ardından Drogba'nın bomboş kafayı auta vurduğu pozisyondu. Aklımıza Fildişi doğumlu Fransız milli Kapo'nun şu sözleri geliverdi: "Drogba olmayınca Fildişi takımı ona bağlı olmadan daha serbest, daha fazla sorumluluk alarak ve dahi iyi oynuyor."
Drogba, Elano'nun golüyle gelen 3-0'dan sonra benzer bir pozisyonda golü atıp Fildişi'nin averajını bir nebze düzeltti.
3-0'dan sonra Fildişi'nin sahaya yansıttığı sertliğin ihalesi önce Elano'ya sonra Kaka'ya çıktı.
Sedyeyle geldiği saha kenarından soyunma odasına iki kişinin omzunda giden Elano ve kırmızı kartla oyun dışı kalan Kaka, Portekiz'e karşı forma giyemeyecek.
Dünkü maçın ardından, 'Brezilya ile beraer bu gruptan Portekiz çıkar' diyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA