Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Nobel ödülü ve Musul

Bu yıl, Nobel Ekonomi Ödülü'nü Oliver Hart ve Bengt Holmström kazandı. Bengt Holmström, ödülü kazanmalarını sağlayan 'Sözleşme Teorisi'nin esasını, 'ne tür bir sözleşme yazarsanız yazın her zaman sözleşmeye dahil olan diğer tarafları da düşünmek zorundasınız' diye tanımlıyor. Yani, her konuda, olaya daha geniş bir açıyla bakmak ve sözleşmeye dahil olan bütün tarafları düşünmek zorundasınız. Türkiye, Suriye ve Irak'ta yeniden istikrar ve barışın tesisi için aktif rol alıyor.
Türkiye'nin tarihi ve siyasi hakları ve pozisyonu ortada iken, Musul'da, Kerkük'te, Suriye'de Türkiye'yi denklemin dışında tutmaya yönelik her teşebbüs hem mantıksız, hem de imkânsız. Nobel ekonomi ödülüne layık görülen Sözleşme Teorisi, Irak ve Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında Türkiye'nin en öncelikli söz sahibi ülke olması gerektiğine işaret ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA