Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Dolarda uzmanlar ikiye bölündü

ABD Doları'nın dünya piyasalarındaki seyrine yönelik olarak, küresel piyasa uzmanları ikiye bölünmüş durumda. Her yıl sadece bir kez faiz artırabilen FED'in 'zayıf' duruşu nedeniyle, doların uluslararası piyasalardaki son rallisinin bittiğini iddia eden de var; yükselişin süreceğini. Dünyanın önde gelen 6 para birimi karşısında doların pozisyonunu ve gücünü gösteren Dolar Endeksi, 97.72 ile 98.12 puan arasındaki kritik eşiği de geçerek, 99 puana yakın bir seviyede. Bu durum, 5 Ekim'de 1.12 doların üzerinde olan euro-dolar paritesini, 1.09 doların altına getirmiş durumda.
ABD Doları'nın değerindeki sıçrama, önceki hafta dolar-TL kurunda 3.1112 TL seviyesinde yeni bir rekor seviye görmemize sebep oldu. Bununla birlikte, TCMB Para Politikası Kurulu'nun, döviz kurlarındaki dalgalanmanın olası enflasyonist etkileri nedeniyle, faiz oranlarını sabit tutmaya karar vermesi sonrasında, bir ara 3.05 TL'ye kadar çekilen dolar kuru, 3.10-3.06 TL düzeyinde dengelenmeye çalışıyor. Bakalım, hangi uzman grubu doların değeri konusunda haklı çıkacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA