Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Türkiye’nin gücü ‘turnusol kâğıdı’

Türkiye'nin siyaset, ekonomi ve güvenlik alanında yükselttiği 'egemenlik' çıtası, Avrasya'daki 'oyun kurucu' gücü, demografik fırsat penceresi avantajı ve hareket kabiliyeti, kimi Avrupa ülkelerini ciddi boyutlarda rahatsız eder hale geldi.
Türkiye'nin kendi coğrafyasındaki 'ekonomi-politik' gücü ve bu güce yönelik rahatsızlık, bugün adeta bir 'turnusol kâğıdı' işlevi görüyor ve Avrupa'nın 'gerçek' yüzünü, faşist, tahammülsüz tavrını tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıkarıyor. Yaşlanan nüfusu, küresel rekabetteki zorlukları, KOBİ'lerine yeterince sahip çıkamaması ve yoğun işsizlikle birlikte, ağır sorunlarla boğuşan Avrupa, küresel ölçekte 'üzerine örtülmüş' kuşatılmışlığı kıracak tarihi adımları 15 yıldır aralıksız atmayı sürdüren, 'halkın vesayeti' adına 16 Nisan'da tarihi bir referandum gerçekleştirecek olan Türkiye'nin Avrasya'nın 'yükselen gücü' olmasına adeta çıldırmış durumda.
200 yıllık siyasal yönetim modeli arayışımızda, ilk defa halkımıza nasıl bir siyasal sistemle yönetilmek istendiğini doğrudan sorabilme fırsatını yakalamış durumdayız. 18 maddelik anayasa paketi, ne anlama geldiği hayli tartışmalı bir 'tarafsızlık'tan, 'halkın tarafı' olan bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş adına, vatandaşın geçim mücadelesine, işine, aşına, beklenti ve hayallerine taraf olan, duyarlı olan bir Cumhurbaşkanı'na geçiş için tarihi bir fırsatı önümüze getirmiş durumda.
Türk halkı, anayasa paketi ve onun devamı niteliğindeki uyum yasaları ile, 'sivil sözleşme' adına, tarihi bir zihin değişikliğinin, kamu yönetiminde yepyeni kriterlerin, 'kolektif akıl'ın önünü açacak. Samsun- Ordu -Giresun ziyaretlerimizde, 'Halkın İktidarı'na ulaşma adına, vatandaşlarımızda büyük bir ilgi ve heyecana şahit olduk ve neden tarihi bir eşikte olduğumuzu detaylarıyla izah ettik.

Türk halkının 'feraset' becerisi
İlleri dolaşırken, karşılaştığımız yoğun ilgi, Türk halkının siyaset alanındaki 'feraset' becerisini fark etmemizi sağlıyor.
Siyasal tarihimizde ilk kez, siyasi yönetim modelimizde çıkabilecek olası krizleri çözecek her türlü imkânın düşünülmüş olduğu, çözüm formüllerinin oluşturulmuş olduğu, 94 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hiç olmamış kadar, 'güçlü bir kuvvetler ayrılığı'nı sağlayacak prensipleri hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Öyle bir prensipler manzumesi ki, bugüne kadar yaşanan krizler siyaset alanı dışında çözülmüş iken, şimdi 'doğrudan' Türk halkı çözecek. Güçlü bir 'demokratik devlet' ihtiyacını karşılamak adına, 'Evet' bizi o eşikten geçirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA