Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Küresel Vizyon yola çıktı

16 Nisan Referandumu'ndan çıkan 'Evet'le, Avrasya'nın bölgesel 'oyun kurucu' ülkesi olan Türkiye'nin küresel ölçekte vizyon oluşturacağı yeni bir süreç de başlamış oldu. Siyaset ve yerel yönetimdeki liderliği ile her daim 'ilk'lere imza atmış olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, en değerli eserlerinden biri olan AK Parti'ye 979 gün sonra dönüşü, Türkiye'ye tarihi dönüşümler yaşatmış bir partinin ve 'vizyon'un, 'bölgesel' bir spektrumdan, 'küresel' bir spektruma geçişi açısından tarihi nitelik taşıyor.
Erdoğan'ın liderlik ettiği Anayasa Referandumu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile, Türkiye'nin küresel ekonomi-politikte üstleneceği role yönelik 'küresel vizyon'un önemli sac ayaklarından biri. 17 Nisan sabahından itibaren, Türkiye'nin 'küresel vizyon'u da yola çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece mayıstaki dünya turu ve katılacağı uluslararası zirve ve temaslar, 'küresel vizyon' konusunda gerekli ipuçlarını vermekte.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, gerçek anlamda 'işlerlik' kazanacak bir parlamento, halkın iradesinin yansıyacağı bir yargı, yeni bir büyüme modeli, Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin küresel düzeydeki yeni 'dostlar'ı ve bu dost ülkelerle yürütülecek ortak küresel projeler, bir çırpıda sayabileceğimiz yeni 'küresel vizyon'un önemli parçalarını oluşturmaktalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesi de, Türkiye'nin yeni 'küresel vizyon'unun önemli mottolarından birini oluşturmakta.
Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde, küresel sorunların çözümsüzlüğe mahkûm olmasına sebep olan haksızlıklara, umursamazlıklara, adaletsizliklere karşı güçlü bir mücadeleye soyunuyor.
Bu nedenle, Hindistan ziyaretindeki her konuşması, her ifadesi, büyük bir merak ve beğeniyle karşılandı.
Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gulshan Sachdeva, referandum sonuçlarının ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini Yeni Delhi'ye yapan Erdoğan'ın ziyaretinin sadece Hindistan değil, diğer devletlerce de ilgiyle izlendiğini ifade etmiş. Hindistan, Çin ve Rusya gibi yakın geleceğin 'küresel' ölçekteki yeni oyuncuları, Türkiye ile bilişim teknolojileri, hava ve uzay teknolojileri, enerji, bilhassa yenilenebilir enerji alanlarında, alt ve üstyapı yatırım projelerinde, stratejik işbirliği oluşturmak istiyorlar. Küresel dünyanın tüm kritik önemdeki oyuncuları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'küresel vizyon'unda, Türkiye ile kurulması arzu edilen stratejik ortaklık çağrılarını ve Türkiye'nin önümüzdeki zorlu 10 yıla yapacağı 'pozitif' katkıları iyi okumalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA