Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

2023 Vizyonu Dijital Kalkınma

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri Milli Egemenlik, Demokrasi ve Eşitlik'tir. 15 Temmuz gecesi, FETÖ hain darbe girişimine karşı halkımızın destansı direnişi, 'Hakimiyet Milletindir' ilkesi ile Milli Egemenliğimizi perçinlemiştir. Demokrasi ve Hukuk Devleti ilkelerimizin kalitesini arttırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, son 15 yıldır mücadelesi verilen konu, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetişim ilkelerinin güçlendirilmesine yönelik bir zihinsel dönüşüm sürecidir. İnsan hakları ve hukuk devletine dayalı daha güçlü demokrasi, kendi coğrafyasına ilham kaynağı olan güçlü bir ekonomi ve halkımızın kendi seçtiği Cumhurbaşkanı, kendi seçtiği Millet Meclisi ve kendi seçtikleri aracılığı ile oluşturduğu 'milli ve bağımsız' bir yargıyla, Milli İrade ve Milli Egemenliğin tam anlamıyla perçinlenmesi. Konunun özü budur. Bir ekonomist olarak, Cumhuriyet'in ilk yıllarından bu yana süregelen 'konvansiyonel' kalkınma anlayışımızı da, en acil şekilde 'Dijital Kalkınma' anlayışıyla ciddi bir zihinsel dönüşümden geçirmemiz gerekiyor.
Türkiye'yi 2023'te, 2030'da, 2053'te ve 2071'de dünya ekonomisi ve siyasetinde iddiasını sürdüren, hür ve güçlü bir ülke olarak var etme gayreti içerisindeyiz. Bu süreç, Türkiye'nin 'Bilgi Ekonomisi'ne dayalı yepyeni bir vizyonla, 'Dijital Kalkınma', 'Yapay Zeka Teknolojileri', 'Endüstri 4.0', 'Nanoteknoloji ve Makineler Arası İletişim', 'Her Şeyin İnterneti' gibi alanlarda iddialı projeleri, stratejileri, yol haritalarını, politikaları oluşturmasından geçiyor. Türkiye'nin yepyeni, 'sıfır kilometre' bir bilim ve teknoloji yol haritasına, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı yepyeni bir yüksek bilim-teknoloji yapılanmasına, gençliğimizi her türlü sapık ve hain yapılanmalardan uzak tutacak, onları gelecek nesillerin bilim insanı yapacak 'yepyeni' bir 'bilimteknoloji' ekosistemine ihtiyacı var. Son 15 yılda, ekonomisini 3 kat büyütmüş, mega projeleri kendi imkanları ile gerçekleştiren, enerjide tarihi ve dev adımları hayata geçiren Türkiye'nin, bu başarılara imza atmış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve ekibiyle 2023 Vizyonu'nu 'Dijital Kalkınma'ya dayalı yepyeni bir devlet yönetişim anlayışının gerektirdiği zihinsel dönüşümü başarması gerekiyor.
Bizlere de, bu zihinsel dönüşümün başarısı adına, bir nefer olarak, ciddi bir görev düşmekte. Kalkınma Bakanlığımızla, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla, 'Dijital Kalkınma'nın alt ve üst yapısını oluşturmamız gerekmekte. Var gücümüzle, bu zihinsel dönüşümü başaralım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA