Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Geleceğin tasarımı: İstediğimiz dünya

Turkuvaz Medya Grubu'nun, Sabah Yazarlar Kulübü ve Daily Sabah Siyaset Çalışmaları Merkezi'nin (DS Center for Policy Studies) katkıları ile 13 aydır yürüttüğü medya diplomasisi çalışması, Başbakanlık Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün kritik önemdeki desteği ile Türkiye'nin Avrasya'daki yeni 'oyun kurucu' rolünü ve dünya için neyi arzu ettiğimizi, umut ettiğimizi açıklamak adına, Türkiye'nin Avrasya'yı kapsayıcı 'ekonomi ve ticaret diplomasi' çalışmalarını yakından aktırmak adına yoğun tempoyla sürüyor. Bilhassa, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu ağır terör eyleminin ardındaki FETÖ gerçeğini tartışılmaz kanıtlar ile ortaya koyan basılı ve dijital dokümanların, ziyaret ettiğimiz ülkelerin medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri nezdinde çok ses getirdiğini vurgulamam gerekir. Nitekim Alman medyasının merkezi konumundaki Hamburg'da, hem medya temsilcileri, hem de Türk diyasporasının temsilcileri ile temaslarımız verimli ve başarılı geçti.
Ayağımızın tozuyla katıldığımız 8. Boğaziçi Zirvesi, zamanın ruhuna uygun bir başlıkla, 'geleceğin tasarımı: istediğimiz dünya' başlığı altında, küreselleşmenin savunucusu konumundaki uluslararası kurumların esasen sınıfta kaldığı ve insanlığa karşı yeni bir sınavla karşı karşıya oldukları bir küresel ortamı tüm detayları ile ele alıyor. Son 100 yılda, insanoğlu savaşlar başta olmak üzere, bugüne kadarki hatalardan gereken dersleri çıkarıp, geleceğe yeni bir dünya şekillendirmek adına kollarını sıyırmak durumunda. Bu amaçla, gıda, enerji ve istihdam olanakları adına, girişimciliği başarılı kılacak yatırım ve finansman imkânları boyutunda, ülkeler arasında güçlendirilmiş bir işbirliği yapısına ihtiyacımız var. Genç nüfusu olmayan ülkelerin geleceğe dönük endişeleri ile yoğun genç nüfusuna istihdam imkânları oluşturmak zorunda olan ülkelerin sorunlarını uyumlaştıracak, ülkeler arasında teknoloji uçurumunu engelleyecek bir kucaklayıcı yaklaşıma ihtiyaç duymaktayız.
3 gün boyunca, 179 konuşmacı, 'evrensel temel gelir' kavramından enerjinin geleceğine, kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için mesleki becerilerden mülteciler için insani zorlukları aşmaya ve sürdürülebilir kentler ve toplumlar için kentsel dönüşümün gelişimine, 23 küresel ve bölgesel konu masaya yatırılacak. Küreselleşmenin pek çok ülkede temel meslekleri tehdit ettiği bir dünyada, işsizlik demokrasinin gelişimini dahi tehdit edebilir. Küresel ve bölgesel meselelerin çözümünde 'uluslararası işbirliğine' her zamankinden fazla ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA