Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEMAL KÖK

Karamba karambita! Carvalhal

Benim Carvalhal ile meselem var!
Uzun zamandır, böyle rahat bir Beşiktaş maçı izlemememe rağmen, koltuğuma keyifle gömülmeme rağmen, her golde ve pozisyonda yanımda sarılacak biri aramama rağmen, Kartal ikinci tura lider olarak uçmasına rağmen ve galip takımı eleştirmek 'şık' olmamasına rağmen, benim Carvalhal ile meselem var..!

****
Evet yukarıda yaşadığım haller, bence, Carvalhal sayesinde olmadı, ona rağmen oldu!
Son maçın kuşkusuz en önemli adamı orta sahanın şefi Fernandes idi. Daha ilk dakika itibariyle oyunu okuması, yönlerdirmesi, göbekten girip aradan 'al da at' dercesine bıraktığı o paslarıyla, büyüleyiciydi. Rakibe penaltı yaptıran ve eksik kalmasına yol açan da, zaman zaman dalga gibi gelen rakibin karşısına dalgakıran gibi bir anda çıkan da Fernandes idi. Bu arada Beşiktaş uzun zamandır aradığı penaltıcısını da buldu.
Peki bu Fernandes ne zaman takımda yer buldu? Simao sakatlanınca, o zamana kadar kah haftalarca 18'e bile girmedi kah son dakikalarda oyuna alındı. Sorarım size Allah aşkına böyle bir top cambazına 'haddini bildirmek' için koca Kartal'ın yüzü düşürülür mü?

****
1980'lerin efsane Brezilya takımını çalıştıran, futbolun felsefesini özgürleştiren, Tele Santana da, gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncularından biri olan Doktor Sokrates'e 'haddini bildirmek' isteseydi (sebep malum, Fernandes'inki de aynıymış), dünya futbolu neler kayberderdi tahmin etmek güç olmasa gerek.
Biliyorum camia, Carlos Augusto Soares da Costa Faria Carvalhal'i sevdi, sempatik, temiz yüzlü ve dürüst bir teknik adam. En önemlisi de takımını seviyor. Bu konuda asla olumsuz lafım olamaz, haddim de değil.
Ancak, teknik adamlığının (vites büyütmek için) tartışılmaya ihtiyacı var. Beşiktaş onun için bir fırsat, yönetimin ona tanıdığı şansla, Kartal'ın kanatlarında Avrupa'da hem Süper Lig'de kendini ispatlaması çok mümkün. Yeterki kafasındaki kalıpları kırsın.

ZORUNLU NOT: Dillendirmeden duramayacağım. Sen de eski bir defans oyuncususun, lütfen İsmail'e, karşı ataklarda nerede durması gerektiğini öğret. Mustafa Pektemek'i Almeida inadı yüzünden küstürme. İstersen formülü biliyorsun.
Öte yandan, bu yazı sadece Fernandes üzerine odaklanmıştır. Yoksa dünkü maçın sahadaki kahramanları toplu olarak takdiri ve saygıyı fazlasıyla haketmiştir.

*
Karamba karambita: "Cico Felipe Cayetone Lopez Martinez Gonzales Çiko'nun, korkutuğu ya da şaşırdığı anlarda kullandığı kelime... Çiko ise, Darkwood Ormanı'nda yaşayan, tişortünde 'Kartal Tanrı'nın' sembolü Ters Kartal figürü olan Zagor Tenay'ın tek dostu..."
Sevgiyle kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA