Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEMAL KÖK

Faşizm'in m'sinin üçüncü bacağı...

Çok çok iyi tanıdığım o motor sesini duyduğumda geç kalmıştım. Boya tenekesini ve fırçayı az ilerdeki çöp yığınına son anda atabildim. O sırada mavi ekip otosu köşeyi dönmüş, Tomsonlu iki polis sessizce beni izlemeye almıştı bile. Ellerimi ne yapacağımı düşünürken bilinçsizce önümde birleştirmiştim. Derken son bir gayretle fermuarımı açıp korkudan zaten mesanemi sıkıştıran sıvıyı duvara doğru koyverdim. Bu beni rahatlatmış ve düşünmek için zaman da kazandırmıştı ama o da ne, duvardaki faşizmin m'sinin üçüncü bacağı uzamaya başladı. Hemen usta bir fırça (pardon) sidik darbesiyle bacağı eşitledim... Sonra önümü bile kapatmadan sallana sallana birkaç adım attım. Dinledim, ses yok, sallanmaya devam... Arada burun çekmeyi ve tükürmeyi de unutma... Saniyeler de ne kadar uzunmuş, ter içinde kalan kafamdan çıkan duman, sözcük baloncukları haline gelip polisi uyandıracak.
Neyse "galiba yırttık" derken, namluya mermi sürüldüğünü bildiren mekanik bir ses ve ardından bir emir kipi "Sen, dur, kaldır ellerini..." İşte şimdi sıçtık... Eller havada sallanarak bir adım daha attım, attım ama o anda ayaklarımı havada görmem bir oldu. Hani derler ya "Kul dara düşmeyince Hızır yetişmezmiş..." Benim Hızır bana karpuz kabuğu kılığında yetişti.
Daha ne olduğunu anlamadan, polisler, "Bırakın bu sarhoşu, ayakta bile duramıyor" diyerek uzamışlardı bile...
Derin bir nefes aldım, kaideyi yokladım; sağlam, keyifle gülümsedim. Oskarlık bir performans göstermiştim.

***
Evet sayın okuyucu yine zaman makinesine bindik ve 1980 yılına gidip döndük. Bizi o anılara götüren ise bugün Meclisimizde bir hakaret ifadesi olarak kullanılan "Faşizm" tartışmaları oldu:
- Faşizminize asla teslim olmayacağız.
- Faşizm budur işte, ben bu faşizmden bahsettim.
- Eğer siz faşizmi öğrenmek istiyorsanız, aynaya dönüp bakmanız gerekir.
- Milli şef faşizmi.
- Bu bir faşist yapılanmadır.
- Asıl ırkçı, faşist sizsiniz.
- Bunları söylerken faşist bir üslup içinde söylenirse kişi kendisini tarif etmiş olur...
Anlaşılan aradan geçen 3 onluk yıl sonunda faşizmin tarifi de değişmiş, yarattığı tahribat ve acı da unutulmuş. Ateş düştüğü yeri yakmış. Türkiye'nin karanlık dönemini, duvara yazılarak tarihe not düşen faşizmin m'sinin, Meclis salonunun duvarlarında çınlayan faşizmin herhangi bir harfiyle ilgisi kalmamış... Sevgiyle kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA