Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Best of Pensilvanya

Geçen yazımı şöyle bitirmiştim... 1999'da Kemalistlerin gözü karardığı için devlet içindeki Fethullahçılar listelerine aç bir şekilde saldırıyorlardı. Bu durumdan istifade ederek listelerin çoğunu bizzat hazırlayıp medyaya servis eden ise bizzat cemaatin imamları olan istihbaratçılardı. O yüzden cemaatle alakası olmayan çok isme o dönem "Fethullahçı" dendi. Kemalistler de bu numarayı afiyetle yedi.
Cemaat o dönem bu şekilde "Sana saldırdıklarında başkalarını da kendinle beraber ateşe at" stratejisiyle davranarak istediği sonuca ulaştı. Bu sonuca ulaşmak için Kemalist görünümlü Truva atlarını da kullandı o dönem Pensilvanya.

***

Evet... Şu anda da gündemde paralel örgüt soruşturması var. 1999'daki paralel stratejinin aynısı yani kapsamını özellikle çok genişleterek paralel örgüt yapısını koruma stratejisi devrede şu an. Paralelcilik meselesinde kapsamı özellikle aşırı genişleterek dev- lette önüne gelene paralelci diyenlere dikkat. Bu tarz konuşanlar devlette yapılacak paralel örgüt temizliği operasyonunu sulandırmak istiyorlar. Paralel örgütle mücadeleyi hedefleyenler uyanık ve zeki olmak zorunda. Devlet adaletten ayrılmadan yani doğru isimleri tespit ederek bu soruşturmayı yapmak zorunda. Doğru isimlerin yanına alakasız yanlış isimler gelirse soruşturmanın meşruiyeti zedelenir. Birileri de elbette bu soruşturma akamete uğrasın diye çabalıyor. Soruşturma kaçınılmaz olduğuna göre Pensilvanya daha önce yaptığı gibi kapsamı Truva Atları aracılığıyla aşırı genişletmeye ve işin içinden çıkılmaz hale getirmeye çalışacaktır.
***

Bu arada hâlâ utanmadan devlet içinde Pensilvanya'nın liderliğinde bir paralel örgüt olduğu gerçeğini tamamen inkâr edenler var. Bunu iyi niyetle izah etmek mümkün değil. Böyle bir örgütlenme olduğu noktasında Pensilvanya'nın bandrollü kasetlerindeki ifadeler bile yeterli. O resmi bandrollü kaset kayıtlarında her şeyi anlatıyor Pensilvanya. 80'ler ve 90'larda kaydedilmiş kasetlerde bunları kendisi anlatıyor. 1999'dan sonra üst düzey gizlilik politikasına geçiliyor.
***

Altını çizerek söylüyorum. İstihbarat yöntemleriyle elde edilmiş gizli telefon ve ortam dinleme verileri değil bunlar. Hepsi açık kaynaklarda bulunan senelerce bandrollü olarak dükkânlarda satılmış yahut bedava dağıtılmış kasetlerdeki görüntülü kayıtların bant çözümleri.
İşte buyrun bandrollü Best of Pensilvanya.

İKİ ANA HEDEF: MÜLKİYE VE ADLİYE
Arkadaşlarımızın Mülkiye ve Adliye'deki mevcudiyeti, İslam'ın geleceği adına bu işin garantisidir yani. Bu açıdan Adliye'de, Mülkiye'de veya başka bir hayati müessesede bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti, öyle ferdi mecburiyetler şeklinde ele alınıp öyle değerlendirilmemelidir.
Yani bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimizdir. İstikbale yürümek için, sistemin püf noktalarını keşfedin. Hâlâ bu sistem devam ediyor. Bu sistem içinde arkadaşlarımız istikbale yürüyeceklerdir. Öyleyse o sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım, keşfetmeleri lazım. Aşmaları lazım. Bu da meselenin diğer bir yanıdır.
***

Kuvvet dengesinin olmadığı yerde kuvvete başvurmayacaksınız. Teknik- taktik yerinde sizin kalbiniz önemli. Dıştan bizi bazıları korkaklıkla itham edecekler. Fırsat bulup, hep yolunuza devam ediyorsanız, yine orada o esnekliği gösterecek, o eksantriği kullanacak, geriye çekiliyor gibi yapacak, fakat adımlarınızı daha açıp ileriye gideceksiniz. İster Mülkiye'de çalışan arkadaşlarımız olsun, ister Adliye'de çalışan arkadaşlarımız olsun herkes için söz konusudur bu.
***

Orda icabında mahkemenin altını üstüne getireceksin, avucuna alacaksın. Arkadaşlara diyorum ki ben; bin döktüreceksin, belki geriye bir dönecek. Bir milyar vereceksiniz, on milyonluk tazminat davası alacaksınız. Yani bu da mahkûm etmektir yani. Avukat da kiralayacaksınız, hâkim de kiralayacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA