Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Türkiye gireceğine Amerikan postalı mı girsin?

Dün ajansta "Irak'ta protesto" başlıklı bir haber gördüm. Haberin fotoğrafında da ellerinde Irak bayrağı ve dövizler taşıyan sarıklı cübbeli adamlar vardı.
Dövizlerde ne yazıldığına bakmak için resmi büyüttüm. Üzerlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin de bulunduğu kartonlarda "Osmanlı işgali sona erdi" yazıyordu.
Evet, meğer bu Molla kılıklı adamlar, düne kadar Iraklı Müslümanlara "Kahrolsun ABD" sloganını "satan" Şii lider Mukteda Es Sadr'ın taraftarlarıymış.
Hani şu Irak'ın son işgalinde kimilerinin "direniş kahramanı" diye cilaladığı, Hollywood'a konu olan Sadr var ya ondan bahsediyorum işte.
Garipliğe bakar mısınız? Kimi Müslümanları "yeterli görmediği" için "gâvur" ilan edecek kadar radikal bu adamlar şimdi tutmuşlar Türkiye, "Gâvur Amerikan'ının" Musul operasyonuna halel getirmesin diye sokağa çıkıyorlar.
Yani açık açık "Türkiye yardım edeceğine, ABD postalı girsin" diyorlar "...ülkemize."
Dış politikayı takip etmeyen okur için bir not ekleyeyim. Yukarıda bahsettiğim şahsın en büyük hayali "bir fırsatını bulunca" şeriat ilan edip "İslam'a hizmet etmekmiş" ülkesinde.
Eeee 15 Temmuz'dan sonra iyice anladık ki kendine her Müslümanım diyenin "hizmet" anlayışı aynı olmuyor. Şaşırmamak lazım.

***

'CEVAB' VEREMEDİ

Bildiğiniz üzere Musul operasyonunu hem yazan hem yöneten hem de oynayan ABD "Vallahi ben yapmıyorum miki istiyor" diyor.
Mikileri biliyorsunuz işte. Obama'nın elini sıkmaya bile cesaret edemeyen Abadi yönetimindeki merkezi hükümetin askerleri.
ABD ve Bağdat aynı nakarata takılmış gidiyor:
"Vallahi de billahi de geldiğinde IŞİD'e 3 saatte ülkeyi teslim eden Abadi'nin askerleri, şimdi bir anda kaplan kesilip 'barbarların' üzerine atlayanlar..."
Dün ABD'nin bu son Mickey Mouse hikâyesi gazetecilerden birinin ilgisini çekmiş olacak ki, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'e şöyle sordular:
"Peki, orada (Musul) bulunan ABD askerleri emirleri Irak hükümetinden mi alıyor?"
Toner "Biz orada sadece eğitim ve danışmanlık için bulunuyoruz" yanıtını veriyor ama gazeteciler cevval.
"Ne zamandan beri ABD, yabancı askerlerin Irak içinde bulunması için Irak hükümetinin rızası olması gerektiğini düşünüyor? Daha önce siz girip önceki lideri devirdiniz?"
Tabii bizim Toner "Tısss."

***

SELAHATTİN BEY "ÜLKE" MESELELERİYLE MEŞGUL

Sınır ötesindeki ABD ve uşaklık hikâyeleri bir yana, bizde de siyasetin gündemi yoğun.
Dün HDP'nin eş başkanı Demirtaş çıktı grubunda kürsüye. Tabii espriler, komiklikler eşliğinde, sanki "tarafsız bir bölgeye" çıkmışçasına şendi yine. Bir sazı yoktu elinde. Musul operasyonunu değerlendirdi.
Zira konu kendisini ilgilendiriyor, bahsedilen bölgede ABD, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye de bir devlet kurdurmaya çalışıyor.
Sınır ötesi memleketinin meselelerinden başını kaldırmayan Selahattin Bey'e hayatta başarılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA