Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

İşte bunların hepsi mahalle!

Aylardır medyada bir "mahalle" tartışması var, şahit oluyorsunuzdur.
"Sen o mahalledensin..."
"Bu şu mahalleden..."
"Onun bu mahallede ne işi var..."
Peki, neresi bu sözünü ettikleri ütopik mahalle?
Ve tabii ki bunlar kim?
Çözeniniz var mı?
Benim aklımda deli sorular var.
Örneğin, önce "medya mahallesini" kastediyorlar sanıyorsunuz. Ama bu bahsi açanların daha ziyade bürokrasiden, siyasetten, partiden, teşkilattan gelmiş tipler olduğunu görüyorsun. Bildiğin medya atanmışları yani.
Rahmetli Çetin Altan "hazineden geçinmeli" derdi bu türe. Genç yaşta emekli oldukları danışmanlıktan, müdürlüktün ya da vekillikten aldıkları maaşları, gazete telifinden önce hesaplarına düşenler yani.
E gazeteciden başka her şeye benzeyenlerin, işi gazetecilik olduğu için siyasi yelpazenin çeşitli gazetelerinde çalışmış gazetecileri mahallenin muhtarı pozlarıyla medyadan aforoz etmeye kalkmaları saçma olur değil mi?
Diplomasi muhabirlerimizin çok sevdiği o kalıpla söylersek, "Günün sonunda, sen kimsin hacı abi" derler adama. "Burası parti çay ocağı, devlet dairesi kantini, dernek, vakıf balkonu değil, basın."
O zaman kasıtları başka olmalı.
Ettikleri büyük politik laflara, "dava" falan diye söylenmelerine bakılırsa "siyasi bir mahalleden" de bahsediyor olabilirler.
Okurun bu aforozcu tiplerin varlığından, Erdoğan sayesinde haberdar olduğunu düşünürsek sıkı birer Erdoğan taraftarı olmaları gerektiği de ortada.
YouTube'daki videosu yüzbinlerce tık alan sokaktaki o bilge kardeşimiz gibi söylersek: "Amma velakin öyle değildir."
Zira "bu mahalle bizim ulen" diye naralar atanların hedefe koydukla gazeteciler, Erdoğan muhaliflerinden ziyade, "aşırı Erdoğancı" dedikleri, Erdoğan taraftarlarının yoğun olarak takip ettiği isimlerdir.
Yani hallerini, hırçınlıklarını, "dava için, Erdoğan'ın siyasi perspektifi için" diye izah etmeleri koca bir yalan.
Dedikleri gibi olsa, Erdoğan'ın evet diyeceğini tahmin edebileceğimiz referandumun "gizli, sinsi, ürkek, Hürriyet tipi hayırcıları kimlerdir" sorusunu duyunca okurun aklına onların isimleri gelmezdi değil mi?
Bu arada merak edenlere, benim mahallem Beşiktaş ilçesinde.

***

Peki ya Demirtaş'ın mahallesi?
HDP'li Selahattin Demirtaş dün mahkemede adresini soran heyete "Adresim TBMM" yanıtını vermiş.
Anlaşılan o ki Selahattin Bey adres vermekte zorlanıyor.
Ama kendisine bir ara çevresine hendek kazmaya kalkıştıkları Meclisimizden başka adresler daha çok yakışır. Hem mahkeme heyeti nezdinde de daha inandırıcı olur.
Mesela Manisa'da bir mahalle var ama ben adresi Hürriyet'in şu haberinden öğrenemedim. Eş Başkan, Sırrı Bey'e söylesin onun Hürriyet'te arkadaşı çoktur, tam adresi öğrenir.
"Manisa'da kızı PKK/KCK Terör Örgütü'nün dağ kadrosunda olan Ekrem K.'nin evine yapılan baskında yurtdışına kaçırılmak istenen, aralarında il imamlarının da bulunduğu FETÖ üyesi 14 kişi yakalandı." (Hürriyet/23.02.2017)
İşte bunların hepsi mahalle sevgili okur.

***

Eskibaşkıro da bu mahalledenmiş
Mahalle dedikodusu olur da Hürriyet'in eskibaşkırosu kaçırır mı? Dün pencere kenarında Ayşe kadın fasulyelerini kırarken o da girdi tartışmaya.
Onun da işi gazetecilikten ziyade patronunun iş takipçiliği, sosyete kıroluğu ve müzmin Erdoğan karşıtlığı olduğu için tarafını tahmin temekte zorlanmazsınız.
Evet, eskibaşkıro da bu arkadaşların mahallesindenmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA