Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Aydın Bey bari siz de iftara gelin

Kimi TÜSİAD gibi tali yoldan, kimi HDP gibi hendek kazmaya müsait patikalardan destekliyor Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünü...
Sosyal medyadaki FETÖ'cü ve PKK'lı "şöhretlerse" canı gönülden...
Ama dikkat ettim, Aydın Doğan'ın Hürriyet'i yeniden piyasaya sürdükleri Gandi benzetmeleri dışında pek topa girmiyor. Gelişmeleri "CHP'nin adalet yürüyüşü" mesafesinde görüyor.
İyi de Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larıyla ilgili istihbaratı Can Dündar'a veren Enis Berberoğlu o dönem Hürriyet yöneticisiydi.
Evet, evet, Hürriyet hafta onu eklerinin eski genel yayın yönetmeni İskender Baydar'ın çalışma arkadaşına Twitter'dan şöyle seslendiği günlerden bahsediyorum:
"Hürriyet'in manşetlerini Zaman gazetesi Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı 'ya danışarak atan Enis Berberoğlu sana da günaydın!"
Yani, Kemal Bey rol çaldı ama mesele CHP'den çok Doğan grubunun sorunu aslında...
Dolayısıyla, Berberoğlu'nu Can Dündar ispiyonladı, eski çalışma arkadaşları devam ediyor bari siz yalnız bırakmayın Aydın Bey.
Sizi en son 29 Ekim Resepsiyonu'nda Cumhurbaşkanı'nın elini sıkmak için depar atarken görmüştüm ama muhtemelen yollara düşemezsiniz.
Fakat hiç olmazsa İhsan Eliaçık özel sunumu ve fetvaları eşliğinde parklarda yapılacak CHP iftarlarından birine katılabilirsiniz.
Merak etmeyin yemekler iyidir. Muhtemelen Gezi'deki gibi mönü Divan'dandır.

***

Faşistler Strazburg'dan Bastille'e yürür mü şimdi?

Avrupa Parlamentosu Fransız faşistlerinin partisi FN'nin lideri ve AP üyesi Marine Le Pen'in dokunulmazlığını kaldırdı. Gerekçe, Le Pen Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi'nin şehirde inşa edilen bir camiye maddi destek verdiğini belirtip ve radikal dincileri desteklediğini iddia etmesi; kısacası siyaseti sabote etmesi, sokağı kışkırtması.
Bakalım, Le Pen yanına partililerini alıp Strazburg'dan Paris'e... Fransız ihtilali sırasında galeyana gelen kalabalığın bastığı ünlü Bastille Hapishanesi'nin eskiden bulunduğu yere kadar yürümeye falan kalkacak mı? Yeri gelmişken, nerede okumuştum hatırlamıyorum ama ne güzel anlatır değil mi Ahmet Hamdi, Bastille'i yıkan Jakoben teröristlerin "kararlılığını." Sanırım şöyleydi: "O gün Paris'e yağmur yağsaydı, o bina yerli yerinde duruyordu şimdi."

***

Hacı hocayı Mekke'de darbeci darbeciyi dakikasında bulurmuş

Mısır'ın darbeyle iş başına gelen ve elinde binlerce sivilin kanı olan diktatörü Sisi, Arap ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargonun Türkiye'ye de uygulanması gerektiğini söylemiş.
Gayrimeşru devlet başkanı Sisi geç kaldı... Zira CHP'nin HDP'li genel başkan yardımcısı da benzer şekilde, yurtdışında kendi anavatanı için ambargo çağrısı yapmıştı. Ardından da başka bir CHP milletvekili... Ama haklısınız, gönüller bir olduktan sonra kim önce söylemiş kim sonra mühim değil.
Dünyanın bütün darbecileri bir yastıkta kocayın emi.

***

Günde bi'on bin adım iyidir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Soner Yalçın'ın "Hürriyet'in ve CHP'nin cemaat imamı" diye seslendiği Enis Berberoğlu için 430 kilometre yürüyecek. Yolu yaklaşık 30 günde tamamlamayı planlıyormuş. Muhtemelen "kontrollü" diyerek destek verdiği 15 Temmuz darbesinin yıldönümüne denk getirerek Pensilvanya'ya bir selam daha yollayacak.
Tamam, hava uygun. Yaza fit girmek için yürüyüş de en ideali. Bahçeli'nin dediği gibi yollar da eskisine göre yürümeye daha müsait. E İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu için güvenlik de dert değil.
Ama yine fazla yormayın kendinizi, Türkiye'ye, seçmeninize olmasa da birilerine lazımsınız Kemal Bey.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA