Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Bunları çok mu arıyorsunuz Kemal Bey?

Arakan'da yaşanan katliama cılız da olsa dünyadan tepkiler yükseliyor.
Ve bu duyarlılığın yaratılmasında en büyük katkıyı şüphesiz Türkiye yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pek çok dünya lideriyle yürüttüğü eşzamanlı diyalog, konunun gündemde gelmesini sağladı.
Birleşmiş Miletler (BM) bile, Türkiye'nin Bangladeş'e Arakanlı Müslümanlar için yaptığı 'sınırlarını aç masrafları karşı- layalım' teklifinin 'pozitif ve cesaret verici bir adım' olduğunu bildirdi.
BM diğer ülkelere de benzer adımların atılması çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bölgeye yaptığı ziyaret de Arakan için aranan umuda güçlü bir destek oldu.
Evet, Türkiye insani yardım konusunda öncü olduğunu bir kez daha dünyaya kanıtladı.
Gelin görün ki en sıkı Türkiye karşıtları bile bu alanda Ankara'nın hakkını teslim ederken ülkenin ana muhalefet partisinden dün skandal açıklamalar geldi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'den Arakan'a giden yardımları bel altı bir üslupla diline doladı.
First Lady Emine Erdoğan'ın ve beraberindeki heyetin bir fotoğrafını gösteren Altay şunları söyledi:
"Sayın Erdoğan ve milletimize soruyorum; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Devleti adına oraya bir heyet gidiyor güya ama Erdoğan ailesinin mahdumu en önde, saygıdeğer hanımefendi onun arkasında, onların arkasında boncuk gibi dizilmiş bakanlar.
Bunu, millete yapılmış saygısızlık, adap, görgü, edep dışılık olarak niteliyoruz.
Erdoğan, partimize laf etmiş ya. Bir muhterislik, çapsızlık, ruhsuzluk arıyorsa bu fotoğrafta hepsi var."
İnsan gerçekten hayret ediyor.
Bayan Erdoğan'ın Arakan'da sergilediği performansın benzerleri "ecnebi" first lady'ler tarafından gerçekleştirildiğinde dergilere kapak olurken... Ülkenin ana muhalefet partisi niçin Türkiye'nin tüm dünyada alkış toplayan bir hamlesini diline dolar?
Merak ediyorum acaba Altay ve onun bu çıkışına destek veren CHP Genel Merkezi yaptıkları işten nasıl bir fayda umuyorlar?
Farklı siyasi görüşlerden vatandaşlar Arakan'da yaşanan zulme karşı tek ses olmuşken, bu çıkışlarıyla tabanlarından bile tepki alacaklarını hesaplayamıyorlar mı?
Yoksa yine hedef kitleleri yurtdışında bir yerlerde mi?
Eh artık seçimlere de orada girerler artık.
Yazık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA