Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

İşte biz buna ‘diplomasi’ diyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ankara ziyareti esnasında ortalığı ayağa kaldırdılar.
"Uyanın Ey Cemaati Müslimin" sloganlarıyla sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattılar.
Erdoğan'ın Suriye'de yaptıklarına bakmadan Putin'le görüştüğünü ve bunun "Ümmete ihanet" olduğunu söylediler.
Tıpkı Türkiye, Çin, İsrail gibi stratejik ülkelerle ilişkilerini yoğunlaştırınca yaptıkları gibi...

***
Peki, sonuç ne oldu?
Erdoğan, Putin'le görüşünce İdlib'deki sivillerin durumu daha mı kötüye gitti?
Hayır, bilakis, bir gün önce askeri kaynaklarıma dayanarak duyurduğum gibi, adı henüz konulmayan "Suriye operasyonu" başladı.
TSK destekli Özgür Suriye Ordusu İdlib'e girdi. Aynı zamanda YPG-PKK kontrolündeki Afrin'in kuşatması da başlamış oldu...
Türkiye'nin bu ileri hamlesinin, Erdoğan'la Putin'in görüşmesi sayesinde mümkün olduğunu sanırım söylememize gerek yok.
Zira operasyon yaptığımız bölgede "patron" Rusya. Ve ABD'nin terörist unsurlara vereceği desteğin engellenmesi için Rusya'nın "hava desteği" hayati.
Yani Cumhurbaşkanı, ABD'nin yanı sıra, "Suriye'de pek de iyi bir karnesi" olmayan komşularımızla görüşerek bu başarılı diplomatik sonucu elde etti.
***
Tüm bunları, Putin'in ziyareti sırasında provokatörlerin yüzlerine söylediğim için günlerdir sosyal medyada trollerine küfür ettiriyorlar.
Yazın "İngiliz ajanı" olduğumu söylüyorlardı, şimdi "Rus ajanlığına" tayinimi çıkartmışlar...
Oysa isim de vermemiştim. Sadece "İslami" imaj çizen bazı uluslararası yardım kuruluşları demiştim. Ama üzerlerine alındıklarına göre kimleri kastettiğim de daha iyi anlaşılmış oldu.
Evet, bu köşede elimden geldiğince, ulusal çıkarlarımız için "riskli" konularda oluşturulan kanaate bakmadan "kral çıplak" demeye devam edeceğim...
Türkiye'nin iç ve dış siyasetinin, meşruiyeti kendinden menkul gruplar, cemaatler, vakıflar tarafından değil, seçilmiş irade tarafından belirlenmesi ilkesini savunacağım...
Ve üzerlerine vazife olmadığı halde her yorum yaptıklarında yaşadıkları ülkenin aleyhine yazan "gruplara" sormaya devam edeceğim.
Sahi, kendi ülkenizle aranız kötüyse hangi devletle iyisiniz mesela?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA