Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

FETÖ’de liderlik krizi

Yurt dışındaki firari FETÖ'cülerin "sahipsiz bırakıldıklarına" dair tepkilerini daha önce bu köşede sizlerle paylaşmıştım.
Örgüt yönetimini, 15 Temmuz sonrasında uluslararası alanda yetersiz bulan kadrolar seslerini yükseltmiş durumda.
Sosyal medyada dayanışma amaçlı kurdukları sitelerde bu konudaki tartışmaları açıkça yapıyorlar. Ancak henüz tepkiler doğrudan Gülen'i işaret etmiyordu.
Bu durum değişmeye başlıyor.
Kısa bir süre önce yemek artıklarına "kutsal" muamelesi yapılan Gülen'e yönelik muhalefet işaret fişeklerini bir bir ateşliyor.
Son olarak, Gülen'in sırtına masaj yaptırırken, dili dışarıdayken çekilerek servis edilen kareler örgüt içi savaşın adeta resmi.
Gülen'i aşağılayan ve bunadığı izlenimi yaratmaya çalışan 15 adet fotoğrafı yayan adres de ilgi çekici. Zira fotoğraflar, Gülen sonrasının favorisi gösterilen Şerif Ali Tekalan isimli sahte bir hesaptan paylaşıldı.
Tekalan eski Fatih Üniversitesi rektörüydü.
Evet, Gülen hayattayken Tekalan'ın ya da diğer muhalif isimlerden Mustafa Özcan'ın pek bir şansı olmadığı ortada.
Ne var ki FETÖ içi muhalefetin haraketlenmesi, Gülen'in sağlık durumuna dair ellerini güçlendirecek "gelişmeler" olduğunun da göstergesi.

***


ABD-Rusya savaşı kızışırken Türkiye'nin pozisyonu

Biz doğal olarak daha çok Ankara ile Washington arasındaki gerginliği konuşuyoruz.
Ancak bu hattın gerilimi doğrudan etkileyen ABD ve Rusya arasındaki çatışmayı da atlamamak gerek.
Örneğin, Moskova'ya yönelik ağır yaptırımları gündeme alan ABD'nin önemli Rus şirketlerine dair getirdiği son kısıtlamalar çok önemli.
Kongre'ye gönderilen liste New York Times'ta yayınlandı. Listede Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) ve Rusya Askeri İstihbaratı (GRU) yer aldı.
Batılı ülkelerle ilişkisi kesilecek 33 Rus silah şirketi arasında S-400 füzelerini üreten 'Almaz-Antey' ve bu füzelerin dış ülkelere satışını gerçekleştiren 'Rosoboronexport' var.
Ambargolu diğer Rus şirketleri ise şunlar:
Kalaşnikov, İjmaş, Tupolev, Rosteh, Mig, Suhoy, Amiral Tersaneleri, İjevsk Mekanik Fabrikası, Oboronprom, Uralvagonzavod.
Evet, ABD, NATO üyesi Türkiye'nin Rusya'dan savunma sistemi alacak olmasına şimdiye kadar imalarla ve göndermelerle "itiraz" etti.
Bundan sonra ise tıpkı İran ambargosu krizinde olduğu gibi, Türkiye'yi ABD hukukuyla terbiye etmeye çalışacak gibi görünüyor.
S-400'ler alınırsa, "ambargolu şirketten mal aldınız" diyerek arıza çıkartmaları sürpriz olmaz.
Ancak Türkiye egemen bir devlet ve ABD'nin dış politikadaki hamlelerini "kanun hükmünde" kabul etmesi de düşünülemez.
Kaldı ki Rusya da bu krizin asli tarafı olduğu için Ankara bu süreçten "S-400'lerin yanı sıra başka kazanımlar" da elde edebilir.
Öyle ya, bağımsız bir devlete "ona yanaşma" diyen adres göstermek zorunda.
Yeter ki biz dik duralım.

***


100'e ne kaldı ki?

Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyoruz.
Dünyanın fokur fokur kaynadığı bir coğrafyada bunca sene kalabilmenin bedeli ağır.
Ve bu bedel neyse ödemekten başka şansımız yok.
Kutlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA