Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Senaryo da kötüydü...

Hafta başından beri Abdullah Gül'ün aday olacağına kesin gözüyle bakan, hatta gün veren arkadaşlara aynı şeyi söylüyorum. Dün de bu köşede bir kez daha yazdım.
Gül'ün Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkabileceğine hiç ihtimal vermedim... Erdoğan siyaset sahnesindeyken de vermeyeceğim.
Zira Gül'ün de, "o gün" için kurulan, hazırlanan ve bekleyen gazeteler gibi, tüm umudu "Erdoğan sonrası"nda.
Ancak söylediklerim, bu hafta başından beri kazanların kaynatılmadığı anlamına gelmiyor tabii.
Dört koldan "o günün bu gün olduğuna" ikna edilmeye çalışıldı Abdullah Bey...

***
Kimler yoktu ki.
Evdekiler... Fehmi Beyler... Hatırlı kişiler... Bir o yana bir bu yana yatan basındaki ikbal pervaneleri... Nargileciler, ihaleciler, belediyeciler... İhtimal belirir belirmez siyasi intikamını almak için eski cumhurbaşkanının ofisine koşan eski başbakanlar...
E tabii sağlamcılığıyla bilinen Abdullah Bey de biraz olsun girmedi değil havaya...
Uğur Dündar'a ödüllerin en özelinin verildiği Necmettin Erbakan ödül töreninin yapılacağı salonun önünde, "kırmızı halıdaymış" edasıyla ilerlediği gözlerden kaçmamıştı.
Ne yapsındı Abdullah Bey, o gece salonun kapısına yığılan foto muhabirleri benim diyen kararsızı bile sokardı havaya... İşte böyle işliyordu gaza getirme mekanizması taşra siyasetimizde.
***
Ama olmadı. Gişede iki seksen uzanacağı anlaşılan filmin yapımcısı ısrar etse de, ortaklar su koyuverdiler...
Çünkü filmin hedef kitlesi homurdanıyordu... Senaryoda yerine oturmayan taşlar çok sırıtıyordu...
Dün baktım birer birer dökülmeye başlamış tüm cast.
Ortalık çalkalanırken soluğu Gül'ün yanında alan ve o gün bugündür tek bir açıklama yapmayan Ahmet Davutoğlu bile kabullenmiş sonucu... Salı günü Bülent Arınç'a kaptırdığı role yeniden talip olduğunu göstermek için dün Meclis'te çırpınıyor, adayın "Gül değil, Erdoğan" olduğunu söylüyordu.
Ama milletvekili adayı olmayacağını söyleyerek inandırıcılığını artırmaya çalışsa da yine kötü rol yapıyordu Konya Milletvekili.
Yani senaryo kadar oyunculuklar da kötüydü...
Ama yine de bu son film, vizyona girmeden başarısız olan projeler arasında kuşkusuz müstesna bir yere sahip olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA