Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Düğünümüz var

Dün dünyanın ilk gündemi "Suits" dizisiyle ün kazanan oyuncu Meghan Markle ile Prens Harry'nin düğünüydü.
Windsor'daki St. George Şapeli'nde yapılan törenle Prens Harry'nin müstakbel eşi Meghan da Sussex Düşesi oldu.
Prenses Diana'nın 36 yaşında ölümü üzerine ağıtlar yakan Türkler de mevzua ilgisiz kalmadı elbette... 22 yaşında Buckingham Sarayı önünde fotoğraf çektirip 36 yaşında Prenses olan Meghan'ın saadetine odaklandılar.
Evlilik çağındaki kızlarımız beyaz atlı prensini bulan Meghan'ın gelinliğini "basit" bulup düğüne burun büktüler...
19 Mayıs törenlerinden henüz çıkan "Cumhuriyetçilerimiz" Kilise'nin küçüğündeki törenin "çağdaşlığına" methiyeler düzerken, İslamcılarımız da yaşananları laikliğe aykırı buldular.
Solcularımızsa henüz "somut durumun somut tahlilini" yapamadıkları için sessizdiler. "Popüler kültür işte..." diyerek konuyu geçiştirdiler.

***

ELTİNİN ELTİYE ETTİĞİNİ...

Dün gün boyu tüm dünyada Twitter'ın ilk sırasına yerleşen "Royal Wedding"in ayrıntılarına gelince...
Kilisedeki düğüne, kız tarafının hâkimiyeti damgasını vurdu. Örneğin, gelenekçi- tutucu Anglikan Kilisesi'ne mensup olan Kraliçe Elizabeth, Zenci Rahip Curry'in blues şovu tadındaki "gospel"ini sineye çekti.
Dünya tatlısı zenci çocuklardan oluşan koro, İngiliz şatosunun sıkıcı havasını dağıtırken, Meghan'ın eltisi Cambridge Düşesi Kate Middleton da başı önde kaynanası Elizabeth'e bakıyordu... Adeta "bu ne hafiflik" dercesine.
Ama olan olmuştu artık... Kraliçe hayatı zehir ettiği Galler Prensesi Diana'ya taktığından daha gösterişli bir taç taktı aykırı gelinin başına. Belli ki oğlu Prens Charles'tan esirgediği hoşgörüyü torunu Harry'ye bolca gösterecek.
Evet, artık Saray'ın ipleri Prenses Meghan'ın elinde. Yaşasın yeni Hürrem!

***

BABAMI MUHARREM İNCE ÖLDÜRMEDİ!

Ne zaman rahmetli babasının adı geçse kendini ortaya atan Ahmet Özal yine sahnede.
İşi öyle abarttı ki, artık çıkışları gençlerin dalga konusu:
2010: "Babamı Ergenekon öldürdü!"
2012: "Babamı PKK öldürdü!"
2014 "Babamı Cemaat öldürdü!"
2016: "Yaşasa babamı 15 Temmuz'da öldürürlerdi."
2018: "İngilizler babamı Prenses Diana'nın cenaze töreninde öldüreceklerdi."
Dün de baktım, Muharrem İnce'nin çok tartışılan "Özal nasıl gittiyse Erdoğan da öyle gidecek" sözlerinin üzerine atlamış Ahmet Bey. Gazetecileri arayıp "Muharrem Bey'in kastı o değildi" diye beyanatlar vermiş.
Biliyoruz Ahmet Bey... Aklı başında hiçbir siyasi kalkıp da Türkiye Cumhurbaşkanı için böyle bir imada zaten bulunmaz... Da size ne oluyor? Lütfen babanızla aramızdan çıkın artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA