Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Domates biber patlıcan

Dün İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Hava Kuvvetleri'nin 40. Yılı dolayısıyla düzenlenen törende yine çok sertti. ABD'ye yüklendi:
"Amerika kötülüklerine devam ettiği sürece İran halkı 'Amerika'ya ölüm' sloganından vazgeçmeyecektir. Amerika'ya ölüm sloganının anlamı, Trump'a, John Bolton'a ve Mike Pompeo'ya ölümdür. Yani Amerika'yı yönetenlere ölüm demektir!"
Hamaney'in sesini yükseltmesinin nedeni malum... ABD Başkanı Trump'ın İran'ı gözlemek için Irak'taki askerlerini tutacağını açıklaması.
Peki, terörle mücadele bahanesiyle topraklarında ABD'ye 9 üs veren konu mankenimiz Irak bu işlere ne diyor?
Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'e kulak verelim:
"Trump'ın sözlerini tuhaf buluyorum. İran'ı izleme görevine dair bizden izin alınmadı. Irak toprakları komşu bir ülkeye saldırı için kullanılamaz"
İçiniz rahatladı mı?

***
911 kilometre kara sınırımız olan komşumuz Suriye'ye bakalım. Haklısınız, nesine bakacağız. Ortada Suriye diye bir ülke mi kaldı?
Kadim kentler yakılmış, yıkılmış... Kuzey'i ABD'nin tuttuğu PKK-YPG'li teröristlerin elinde. Esad Şam'a sıkışmış kalmış. Ülkede yabancı asker postalıyla çiğnenmemiş bir karış toprak yok. Milyonlarca insan çevre ülkelerde sığınmacı...
Karadeniz komşumuz Rusya ne yapıyor?
Onlar da bugünlerde Trump'ın Ortadoğu'daki hamlelerinden boşalan yerleri gözlemekle meşguller. Arada da ellerini açık ediyorlar.
Dün de Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, önümüzdeki hafta Soçi'de düzenlenecek zirve öncesi başların çok kalabalık olduğunu söylüyordu:
"Kürtler Astana görüşmelerine katılacak mı, Şam yönetimi ile anlaşacak mı, kontrolleri altındaki toprakları Suriye hükümetine devredecek mi şeklinde sorularla muhatap oluyoruz!"
Bu sözlerin muhatabı sizce kim?
***
İşte böyle bir cangılın ortasındayız.
Var olmaya çalışıyoruz.
ABD'nin tıpkı bugün Irak'ta yaptığı gibi, İran'ı gözlemek için içimize soktuğu FETÖ'cü ajanları devletten tasfiye etmeyi başardık. Ancak çete, yerel seçimler öncesi siyasi ittifak kurdukları partiler üzerinden ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Ne zaman tam olarak temizlenecekler?
Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki pozisyonunun netleşeceği Soçi Zirvesi'ne katılmak için Rusya'ya gidiyor. Bizi nasıl bir tablo bekliyor?
Hayati sorular, sorunlar bunlar...
Ha bir de ne olacak domatesin, biberin, patlıcanın hali? Yaz gelince ucuzlar mı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA