Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Artı 1

Dün, bir kromozom fazlayla dünyaya gelen Down sendromluların günüydü.
Erdem Akcebe isimli bir babanın Twitter'da minik kızıyla birlikte koyduğu fotoğrafın altına düştüğü notu okurken o +1'i düşündüm.
"Kızımın +1 fazlası benim havalı baba olmamı sağladı.
#DownSendromu"
+ 1 deyip geçemeyin...
Erdem Beyin dünyalar güzeli kızına ve dünyaya ekstradan iyi, güzellik, masumiyet katan artıda yaşamın devam etmesinin sırlarından biri de gizli.
Var olmak için yani pozitifle yola çıkan evren nasıl hala eksiye düşmediyse, iyilik ve iyiler hala kötülük ve kötülerden fazla olduğu için yaşadığımız yerkürede yaşam devam ediyor.

***
Elbette kötülük iyiliğe karşı verdiği öne geçme mücadelesini hiç bırakmıyor...
Türlü çeşitli kılıklara soktuğu kötülerle hep deniyor...
Son olarak Yeni Zelanda'da sadece ibadet eden 50 insan, daha büyük ve yaygın bir acının oluşması için göz kırpmadan harcandı.
Kısmen bir ivme de sağlandı.
Ne var ki dün Yeni Zelanda'dan ajanslara düşen görüntüler, büyük insanlık ailesinin hala en az +1'de olduğunu gösterdi.
Bizim buralarda kimi siyasiler henüz cenazeler bile kaldırılmamışken "İslam dünyası da kendini sorgulamalı ama canım" derken...
Yeni Zelandalılar dinleri, dilleri, renkleri farklı olan kardeşleri için yine sokaklardaydı.
Kimi hayatında bir kez bile girmediği camiye gitti...
Kardeşleri huzurla ibadet edebilsin diye.
Başka bir grupsa #HeadScarfforHarmony (uyum için başörtüsü) isimli bir kampanya başlattı. Ülkede kadınlar ve erkekler omuzlarına ya da başlarına eşarp takacaklarmış!
İyilik demişken...
Gelin, faşizm batıda yüz gösterince çuvaldız aldığımız elimize şimdi de iğneyi alalım. Dönüp kendimize bir dönüp bakalım.
Türkiye'de de adında "İyi" geçen bir partinin 31 Mart seçimlerindeki adayı, seçim kampanyası için kendine "Fatih'i Suriyeli'lere terk etmeyeceğim!" sloganını seçmiş. (Not: Tırnak içindeki cümleyi bilerek düzeltmedim.)
Fatih fethedilmek mi isteniyor, bilmiyorum. Ama daha afişindeki Türkçeyi bile doğru düzgün kullanamayan İlay Aksoy isimli hanımefendi üşenmemiş bir de sokağa çıkıp video çekmiş.
Görüntülerde aksanlı Türkçesiyle yabancı esnafların yoğun bulunduğu sokakta ayrımcılığın dibine vururken görülüyor. Yabancı dediysem, videonun bir de İngilizce versiyonunu çeken İlay Hanım'ın batılarla değil doğulular ve güneylileri kastettiğini sanırım söylememe gerek yok.
Doğrusu, bu nefret söylemine onay veren partilerin iyisi ise kötüsünü düşünmek dahi istemiyoruz!
Neyse ki Türkiye'de de neyin ne olduğunun farkında olanlar, çoğunlukta da bu sayede iyiler en az +1'de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA