Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

MHP'nin kötü adamları!

Polis Akademisi'nde düzenlenen, "Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru" çalıştayı, tahminlerin de ötesinde fırtına kopardı. Gazeteci ve akademisyenleri bir araya getiren fikir jimnastiğinin, özellikle MHP kanadında yansıması sert oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, geleneksel çizgisini kalınlaştırarak, bazı çalıştay katılımcılarını "kötü adam" ilan etti. Bu aceleci ve hedef gösteren üslubun arkasında yatan nedenlere inmek gerekirse...
Öyle anlaşılıyor ki MHP kurmaylarında, haklılık payı da içeren ancak yer yer paranoyaya varan bir algılama oluşmuş. Tespitlerime göre, temel yorumları şöyle:
"Okyanus ötesinde hazırlanan bir plan hükümet tarafından uygulamaya konuluyor. Bu planın önündeki engelin MHP olduğu düşünülüyor!"
Kasımdaki kongre, partinin iç dinamikleri ve geçmişte tekrarlanan komplo teorileri de dikkate alındığında, hırçınlığın kaynağını buralarda bulmak mümkün.

***

Gelelim, "kötülenen çalıştayın" MHP'ye atfedilen bölümlerine. Daha doğrusu, o ortamda MHP'nin nasıl analiz edildiğine. Görüşlerin önemli bölümü, MHP'nin sürece dahil edilmesi gerektiği üzerineydi. Azınlık kanaati ise MHP'nin tansiyonu yükselteceği yönündeydi. Neler mi konuşuldu? İşte bazı örnek cümleler...
- Devlet Bahçeli'nin, ülkücü gençleri sokağa bırakmaması çok önemli.
- MHP ilk ortaya çıktığı şekliyle çözümü istemeyecektir. Ama sokağı kızıştırarak çözümü engelleyeceğini sanmıyorum.
- Gerilim politikasında MHP yüzde 10 sınırına çekileceğini hissedecektir. MHP somut sorunlara samimi çözümler önerip, sokaktan çekildikçe oyları yüzde 18'e kadar yükseldi.
- MHP ve CHP için bu aşamada süreci desteklemenin bir avantajı yok. Kendilerinin de avantajlı konuma geçeceklerine inanmalarını sağlamak gerek.
- Devletteki kemikleşmiş merkezlerin sahiplendiği değerleri MHP artık tek başına üstlenecektir. Bahçeli'nin grup konuşmaları ve yazılı açıklamaları üzerinde durulmuş mesajlar içeriyor.
- MHP, bu süreci sokağa kadar taşıyacak izlenimi veriyor.
Yukarıdaki net bilgiler ışığında MHP liderinin, fikri tartışma platformunu şer odağı gibi sunma lüksü olmadığı açıktır. Kim kötü, kim iyi, neden kötü neden iyi? Devlet Bey'in bir açıklama borcu vardır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA